Cine e, de fapt, Mihai Țigaret, elevul de 13 ani care a luat Golden Buzz de la Andra Măruță, azi-noapte la Românii au Talent de la Pro TV

Publicat: 07/03/2020 | 10:08

La 13 ani, Mihai Țigaret este un pianist extraordinar, iar instrumentul muzical pe care îl adoră pare că nu mai are niciun secret pentru el! Aceste lucruri, dar şi multe trăiri frumoase a transmis tânăriş artist seara trecută pe scena de la “Românii au talent”. Prezentatorii emisiunii de la Pro TV, juraţii, dar şi spectatorii au fost uluiţi de talentul său, iar Andra Măruţă a fost cea care i+a dat Golden Buzz… al şaselea din sezonul 10!

Citeşte şi: Ce au ajuns să facă acum băieții deștepți, care au reușit să câștige al 5-lea sezon Românii au Talent, transmis de Pro TV

Mihai Țigaret, băiatul de 13 ani care a luat Golden Buzz de la Andra în cadrul show-ului “Românii au talent”

Mihai Ţigaret are 13 ani şi învaţă la o şcoală normală din oraşul Râmnicu Vâlcea. El este cunoscut drept unul dintre copiii-minune ai muzicii simfonice… Pe când avea nouă ani, el a încercat să cânte la o pianină de jucărie, pentru că îi plăcea enorm de mult muzica. Ulterior, adolescentul a devenit elevul unui profesor de pian care l-a ajutat să îşi şlefuiască talentul minunat pe care îl are.

În culisele de la “Românii au talent”, Mihai Ţigaret le-a spus lui Smiley şi lui Pavel Bartoş: “Cânt de 4 ani la pian. Pianul este partenerul meu, este viaţa mea”. Pe scena de la Pro TV, el a interpretat “Tocata” de Paul Cosntantinescu, o piesă ce necesită o dexteritate extraordinară la pian. În plus, tânărul pianist ştie totul despre istoria muzicii, iar asta s-a văzut în interviul fulger pe care Florin Călinescu i l-a luat, deşi, iniţial, a spus că nu îşi doreşte să spună nimic.

“Deschid fereastra și o închid. Nu m-aș băga în discuții cu el despre pian căci nu mă pricep”, a spus Florin Călinescu la începutul discuţiei savuroase cu Mihai Ţigaret, pe care o puteţi asculta în totalitate după ce daţi play la clipul de mai jos. Juratul de la “Românii au talent” a început să-i povestească experienţele lui cu muzica, dar şi poveştile cu profesorul de muzică din şcoala generală, iar tânărului artist i-a explicat tot ce omul de televiziune nu ştia.

Florin Călinescu s-a înclinat în faţa lui Mihai Ţigaret, iar Mihai Petre a mărturisit doar: “Sunt uimit de ce văd”. La scurt timp după acest moment, Andra Măruţă s-a ridicat şi a apăsat butonul auriu. Artista a mers pe scenă şi l-a îmbrăţişat pe concurent, căruia i-a spus: “Te ador efectiv!”. Mihai Ţigaret a mai împărtăşit juraţilor că el este de felul lui perfecţionist şi că repetă o piesă până se aude cum trebuie.

“Eu trăiesc ceea ce cânt, iar un instrument mai cool și mai divers decât pianul nu există din punctul meu de vedere”, a mai spus Ţigaret Mihai.

Florin Călinescu încă nu credea ce se întâmplă, chiar dacă sala era plină de confeti auriu.

“Ăsta nu e un caz de Golden Buzz. E ca și cum ar trece un tren japonez pe lângă tine, un TGV… Cum zicea Topârceanu când trecea acceleratul: «Bă, ce a fost asta?»”, a mai spus Florin Călinescu.

Golden Buzz: Mihai TIgaret la Romanii au talent!

Imi doresc sa nu existe vreo persoana, care sa nu fi auzit de el! Apasati SHARE sa-l cunoasca toata lumea! El a fost lectia mea de viata in seara asta la Romanii au talent! Merita urmarit momentul si sa fim fericiti ca exista o asa generatie! Felicitari Mihai si mult respect pentru familia ta!#GoldenBuzz #RomaniiAuTalent

Publicată de Andra pe Vineri, 6 martie 2020

Mihai Ţigaret se pregăteşte să îşi dea doctoratul în muzică la 14 ani

Tânărul pianist a dezvăluit că îşi poate da doctoratul la vârsta de 14 ani. El nu îşi doreşte să facă acest lucru în România, ci peste hotare: în Viena, Austria.

“Pot să fac oricând o lucrare pentru doctorat. Păi am făcut pe două teze de doctorat, pentru mine, mă pregătesc. Peste un an pot să-mi dau doctoratul şi voi fi doctor în muzică. Trebuie să fac conservatorul. Asta se poate numai în alte ţări. O să dau doctoratul la Viena”, a declarat Mihai Ţigaret în cadrul emisiunii de la Pro Tv.

Premiat de nenumărate ori, Mihai Ţigaret a avut un recital de pian solo la Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. În martie 2019, el a câștigat premiul I la Festivalul-Concurs Pro Piano desfăşurat în Sibiu, la care a interpretat “Rapsodia Ungară”, o piesă celebră şi dificilă chiar şi pentru profesionişti. În iunie, a participat la concursul de pian Musica Mundi din București, unde a câștigat marele premiu. Adolescentul-minune se pregătește să dea examenul la Colegiul Național “Dinu Lipatti” din Capitală.