Cinci zile de când fetița de 4 ani din Sibiu a dispărut în râul Cibin. Autoritățile au extins căutările

Publicat: 27/06/2020 | 11:30

Sunt cinci zile de când fetița din Sibiu a dispărut în apele râului Cibin. Se întâmpla marți, ziua în amiaza mare. Autorităție au extins căutările de astăzi, astfel încât copilul să poată fi găsit.

Peste 30 de pompieri militari, scafandri şi un salvamar au reluat, sâmbătă, căutarea fetiţei căzute în urmă cu cinci zile în râul Cibin în municipiul Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, îngrozit de scenele petrecute într-o benzinărie: “Tinerii cred că este o glumă, putea să iasă scandal”. Ce a aflat de la vânzătoare

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) acţionează până pe malurile Oltului, în zona barajului Robeşti, dar şi pe raza localităţilor Turnu Roşu şi Bungard.

„Peste 30 de pompieri militari organizaţi în echipe mixte au reluat, în această dimineaţă, misiunea de căutare a fetiţei căzute în râul Cibin pe 23 iunie. Intervenţia se desfăşoară susţinut atât în zona barajului Robeşti, cât şi pe raza localităţilor Bungard şi Turnul Roşu. În locaţiile menţionate se acţionează astfel: în adâncimea apei cu scafandrii şi un salvamar; pe suprafaţa râului, pompierii militari cu două bărci pneumatice; pe malurile râului Olt, pompierii militari cu accesorii specifice. De asemenea, la faţa locului se află un echipaj SMURD pentru asigurarea primului ajutor calificat la nevoie. Toate eforturile salvatorilor sunt concentrate pentru atingerea obiectivului şi finalizarea intervenţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina.

CITEȘTE ȘI: Durere fără margini după decesul tinerei din Alba! Familia Anemonei este revoltată! „Dacă ea avea COVID de ce i-au dat alt diagnostic”

Potrivit informațiilor oferite de către ISU Sibiu, fetița a căzut accidental în apă în timp ce se juca cu alții copii pe malul Cibinului. Rudele fetiței, care locuiesc pe strada Orzului, au fost cele care au dat alarma la 112 și au solicitat intervenția echipelor de salvare. Căutările au fost oprite marți seara din cauza vizibilității reduse și au fost reluate miercuri dimineață.

CITEȘTE ȘI: Petrecere în stare de alertă, pe plajă la Tuzla. Cu cât au fost amendați organizatorii și participanții