Cimitir din România, închis timp de trei zile! Pericol de infecție cu coronavirus

Publicat: 20/03/2020 | 15:29

Cimitirul din localitatea Borșa, județul Maramureș, unde au fost înmormântate româncele care au murit de coronavirus în timp ce se aflau în Italia, a fost închis timp de trei zile, existând pericol de infecție cu COVID – 19.

NU RATA: ESTE OFICIAL! CHINA A ANUNȚAT CĂ A DESCOPERIT PRIMUL MEDICAMENT EFICIENT ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Femeile au fost aduse în România fără știrea autorităților române. Cele două au fost înmormântate fără preot. Transportul a fost posibil cu ajutorul actelor obținute din Italia, documente care au permis ca sicriele să fie duse sigilate până la Borșa, în Maramureş, spune primarul de acolo, potrivit Mediafax.

Familia femeii de 80 de ani din Borșa, care a decedat în Italia confirmată cu coronavirus, a decis să aducă în țară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia și al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borșa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate în cimitir fără preot.

Transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borșa. Autoritățile române nu au știut nimic despre aducerea acestor sicrie în țară”, a spus primarul comunei Borșa, Sorin Timiș.

VEZI AICI: BREAKING NEWS. ROMÂNII NU AR MAI AVEA VOIE SĂ IASĂ DIN CASĂ DECÂT ÎN MOD EXCEPȚIONAL! DOCUMENTUL CARE AR PUTEA FI APROBAT DE CNSSU!