Cicatricile eroilor din prima linie. Cum arată un tânăr asistent român după zeci de ore de muncă. Foto impresionant

Publicat: 04/04/2020 | 23:11

Vlad Ghetu este unul dintre asistenții medicali tineri care se luptă în fiecare zi în prima linie cu virusul care a ucis mii de oameni în întreaga lume.

Tânărul este student la medicină  în anul IV și asistent SMURD în același timp. Fotografia, care a fost distribuită zeci de sute de ori, i-a trimis-o unei colege de facultate ca răspuns la întrebarea „ce faci?”.

Povestea fotografiei

Selfie-ul a făcut-o într-o seară, după multe ore de muncă în spital, și-a văzut chipul într-o oglindă. Nu mai purta mască, însă urma îi rămăsese pe față.

Imaginea a fost postată pe Facebook de o fostă colegă de facultate. „El e Vlad. Mi-a fost coleg în facultate… L-am întrebat ce mai face, cum rezistă fizic, psihic.

Mi-a trimis poza aceasta. Am cerut permisiunea de a o posta aici. Vlad e în prima linie….Vă implor : Stați acasă!!! El e acolo pentru voi”, a scris Tabi Apăscăriței, fosta colegă a lui Vlad.

Colegii îl susțin în lupta cu „inamicul nevăzut”

Colegii nu au întâziat să îi lase sute de mesaje de încurajare. „Așa arată după o tură în spital. Îi mulțumim și lui, și tuturor celor care muncesc zi și noapte pentru ca noi să fim în siguranță.”

„Unul dintre doctorii ce nu au dat bir cu fugiții”, „este doar unul din miile de comentarii ale românilor impresinați de iamginea tânărului”, sunt doar două din miile de comentarii ale românilor impresionați de imaginea tânărului asistent.