Chinuiți de dezastrele naturale! Cinci copii și trei adulți au fost evacuați din casa inundată, în Timiș

Publicat: 18/06/2020 | 18:49

Inundațile produc ravagii în toată țara. În vestul României se află unele dintre cele mai afectate zone, cu cod roșu emis de ploi torențiale. O familie și-a pierdut casa și au fost evacuate toți cei opt membri în urma viiturilor, în Timiș.

Joi, cinci copii, împreuna cu trei adulți au fost luați din casa distrusă de ape în zona Fârdea, din estul județului Timiș. A fost activat codul roșu de inundații în acea zonă, relatează Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Autobuzul din București care se dezinfectează singur. Sistemul creat reduce riscul de contaminare cu noul coronavirus

Pentru a face față dezastrelor naturale, pompierii din județul Timiș au mărit capacitatea de muncă, chemând angajați și în timpul liber pentru a ajuta oamenii în zonele grav afectate de inundații. Din cauza ploilor abundente și creșterea alarmantă a cotelor pe anumite râuri, inspectoratul  județean a hotărât să sporească numărul angajaților la Detațamentul de Pompieri Lugoj şi Staţia de Pompieri Făget.

CITEȘTE ȘI: O eurodeputată de culoare a fost agresată de polițiștii din Bruxelles! Pierrette Herzberger-Fofana a povestit totul în Parlamentul European: “A fost o experiență traumatizantă”

”Peste 100 de pompieri cu mai multe motopompe de mare capacitate, motopompe transportabile şi electropompe sunt pregătiţi să intervină în zonele cu pericol de viituri şi inundaţii. În urma ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi în localitatea Fârdea, s-a produs o viitură care a afectat 13 gospodării. Pompierii au evacuat trei adulţi şi cinci copii din locuinţele afectate. Au fost evacuate, de asemenea, mai multe animale domestice şi bunuri materiale”, a declarant Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Dezastrele produse

Ploile au format torenți, pâraie, viituri mari, creşteri rapide şi depăşiri de cote la Gladna (bazinul superior, în amonte de acumularea Surduc).

CITEȘTE ȘI: Lora și Ghenu, la capătul puterilor. Zborul din Bali a fost din nou anulat. Cei doi sunt blocați pe insulă din luna martie

Un număr de 40 de pompieri intervin pentru evacuarea apei cu trei motopompe de mare capacitate şi continuă evacuarea bunurilor din locuinţe.