Acasă » Trending » „Chinezii au făcut coronavirusul în laborator și noi avem dovada”. Ultima teorie a conspirației poate porni Al Treilea Război Mondial

„Chinezii au făcut coronavirusul în laborator și noi avem dovada”. Ultima teorie a conspirației poate porni Al Treilea Război Mondial

De: Ramona Danciulescu 13/04/2020 | 09:55
Chinezii au făcut coronavirusul în laborator și noi avem dovada. Ultima teorie a conspirației poate porni Al Treilea Război Mondial

De la apariția coronavirusului, au existat în spațiul public numeroase informații și nu este de mirare că oamenii nu mai știu ce să creadă. Care este însă, adevărul, despre virusul care a generat panică la nivel mondial?

Potrivit informațiilor oferite de cercetătorii chinezi, coronavirusul are anumite lucruri în comun cu HIV și Ebola, iar cercetarea se bazează, în mare, pe speculațiile recente potrivit cărora COVID-19 a fost creat într-un laborator de cercetare din Wuhan și scăpat, ulterior, de sub control.

Coronavirusul Wuhan (cunoscut oficial drept Covid-19) nu este o răceală banală și nici gripa cu care toată lumea este obișnuită. În prezent, specialiștii fac eforturi mari pentru a ține sub control răspândirea noului coronavirus, însă susțin că nimeni nu știe cu ce avem de-a face, de fapt.

CITEȘTE ȘI – RAED ARAFAT, SEMNAL DE ALARMĂ ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI: ”ROMÂNIA NU A TRECUT HOPUL. LUCRURILE MERG ÎN MAI RĂU”

Deși Organizația Mondială a Sănătății a refuzat să declare COVID-19 ca o pandemie globală, coronavirusul este, de fapt, un virus mortal, care se răspândește de la om la om. Până acum, coronavirusul a fost tratat cu destul de multă superficialitate de oameni, dar realitatea este cu mult mai grea decât ceea ce se știe deja.

În timp ce majoritatea cazurilor se află în China continentală, numărul de infectări crește pe tot globul, cu noi puncte puternice în curs de dezvoltare în Coreea de Sud, Iran și Italia. Numărul de noi infecții în afara Chinei crește exponențial, iar unii cercetători consideră că acesta este doar începutul epidemiei globale.

Ce este, de fapt, coronavirusul

Covid-19 este un coronavirus dintr-o familie de virusuri care provoacă boli care variază de la răceala comună până la probleme respiratorii extrem de fatale, precum SARS și MERS.

Dr. Li Wenliang, unul dintre primii profesioniști medicali non-guvernamentali care a vorbit deschis despre noua boală, a presupus inițial că este o versiune mutantă a SARS, o boală care a făcut ravagii în China continentală și Hong Kong în 2003 înainte de a fi scăpată de sub control de laboratoarele chineze, în anul 2004, informează ccn.com. 

În timp ce SARS a ucis aproximativ 10% dintre pacienți, Covid-19 ucide în jur de 2%. Diferența este că acest Covid-19 este semnificativ mai contagios. Acest lucru se poate datora mutațiilor asemănătoare cu cele HIV și Ebola care se află în structura virusului.

HARTA INTERACTIVĂ a cazurilor de coronavirus din România, dar și situația LIVE la nivel global (VIDEO)

La sfârșitul lunii ianuarie, cercetătorii indieni publicau o lucrare care ulterior a fost retrasă în cadrul căreia susțineau că au găsit tulpini de HIV în coronavirusul din Wuhan. Astfel, au considerat că acest coronavirus ar fi putut fi creat chiar de mâna umană, din cauza faptului că un asemenea virus nu ar fi putut fi „dobândit” într-un mod natural, într-un timp atât de scurt. Această modificare structurală ar fi putut crește și gama de celule gazdă pe care 2019-nCoV le poate avea. Conform noii cercetări, capacitatea Covid-19 de a se lega de celule este de 100 până la 1.000 de ori mai puternică decât SARS. Aceștia susțin că, spre deosebire de alte coronavirusuri, Covid-19 atacă o proteină numită furină – la fel ca Ebola și HIV. Ei cred că acesta este motivul pentru care virusul pare să fie semnificativ mai infecțios decât boli similare precum SARS și MERS.

A fost sau nu coronavirusul creat într-un laborator?

Proprietățile unice ale COVID-19, extrem de asemănătoare cu cele ale virusului HIV susțin controversata teorie conform căreia virusul își are originea într-un laborator – în special în Institutul de Virologie Wuhan, situat în apropierea epicentrului focarului.

Într-o oarecare măsură, COVID-19 pare a fi o „boală X” perfect proiectată. Virusul se răspândește rapid și este suficient de mortal pentru a fi o amenințare pentru întreaga planetă. Are o lungă perioadă de incubație fără simptome, ceea ce îl face dificil de detectat. Faptul că victimele COVID-19 ar putea fi reinfectate, ar putea face boala să nu fie eradicată vreodată. Senatorul american Tom Cotton consideră că virusul provine din China și poate avea legături cu programul de război biologic al țării.

Teoria conspirației sau realitatea conspirației?

În ianuarie, cercetătorii indieni au decis că virusul COVID-19 este puțin probabil să aibă o origine naturală din cauza asemănărilor sale neobișnuite cu HIV și Ebola. Cu toate acestea, munca și opiniile lor au fost cenzurate, ceea ce a ridicat, din nou, numeroase semne de întrebare. Acum cercetătorii din Tianjin, China raportează constatări similare, iar dovezile sunt tot mai mari împotriva celor care susțin că COVID-19 își are originea pe o piață de fructe de mare.

NU RATA – CĂMINUL DE BĂTRÂNI DIN ORĂȘTIE, INFECȚIE MASIVĂ CU NOUL CORONAVIRUS: ”PERSOANELE NU PREZENTAU SEMNE ȘI SIMPTOME…”

Adevărul este că nimeni nu știe de unde a apărut, de fapt, COVID-19, iar din cauza acestui lucru se fac cercetări constante, pentru a se obține adevărul despre virusul care a redus lumea la tăcere.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Nanki din Tianjin China, COVID-19 este o ciudată mutație asemănătoare cu HIV, care poate să îl facă mult mai contagios și să îi ofere proprietăți care nu se regăsesc în alte coronavirusuri. Studiul chinez se bazează pe cercetări anterioare din India care au concluzionat că este puțin probabil ca boala să-și fi avut originea în natură. Aceasta vine pe fondul speculațiilor că virusul COVID-19 își are originea într-un laborator de cercetare chinez situat în Wuhan. În timp ce aceste teorii rămân neconfirmate, ele nu trebuie respinse ca și conspirații.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Kate Middleton, PRIMA apariție după ce a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer
Kate Middleton, PRIMA apariție după ce a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Cum a fost CUCERITĂ ispita Antonela de milionarul român: „A venit să mă ia cu avionul și...”
Cum a fost CUCERITĂ ispita Antonela de milionarul român: „A venit să mă ia cu...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Ce religie are Monica Bîrlădeanu. Experiența incredibilă care i-a schimbat viața
Ce religie are Monica Bîrlădeanu. Experiența incredibilă care i-a schimbat viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică cum reușește să păcălească procesul de îmbătrânire
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva în spațiu? Nu-i nimic, reparăm cu sârmă
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de Narcisa dau totul peste cap: „Dormea la mine…”
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes: „Plecam la ora 6:30 și mă întorceam aproape de miezul nopții acasă. Am mâinile atât de muncite.”
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Planta banală care te scapă de stările de oboseală. O găsești în piețe, e foarte ieftină, dar mulți români evită s-o cumpere
Planta banală care te scapă de stările de oboseală. O găsești în piețe, e foarte...
Horoscop zilnic pentru duminică, 21 aprilie 2024. Schimbare mare pentru Berbec, bani pentru Balanță
Horoscop zilnic pentru duminică, 21 aprilie 2024. Schimbare mare pentru Berbec, bani pentru Balanță
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Încă o veste bună pentru Florin Dumitrescu, după ce a semnat cu ProTv-ul! Fanii au transmis sute de mesaje de felicitări! El și Cristina sunt în culmea fericirii!
Încă o veste bună pentru Florin Dumitrescu, după ce a semnat cu ProTv-ul! Fanii au...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
Circulația mașinilor pe motorină, INTERZISĂ în România, începând cu acastă dată. Decizie drastică a Uniunii Europene
Circulația mașinilor pe motorină, INTERZISĂ în România, începând cu acastă dată. Decizie drastică a Uniunii...
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce a putut spune despre Adrian Mutu
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
Laurette se mută definitiv din România. Vedeta își vinde mașina și luxoasa vilă din Tunari
Laurette se mută definitiv din România. Vedeta își vinde mașina și luxoasa vilă din Tunari
Locul din România unde au fost “ascunse” sute de tone de aur. Bogățiile uriașe din adâncuri au uimit pe toată lumea. Puțini știu unde se află
Locul din România unde au fost “ascunse” sute de tone de aur. Bogățiile uriașe din...
Planta care te scapă rapid și definitiv de insecte. Mulți români o au în bucătărie, dar puțini știu la ce este bună
Planta care te scapă rapid și definitiv de insecte. Mulți români o au în bucătărie,...