China, lovită de un nou virus mortal! A decedat în autobuz din cauza hantavirusului. Alţi 32 de oameni se aflau lângă el

Publicat: 25/03/2020 | 16:20

Presa din China anunță cu trupul unui bărbat care a murit a fost testat pozitiv cu hantavirus, un virus foarte periculos care afectează, la fel ca și COVID-19, în principal plămânii.

În același autobuz se mai aflau alte 32 de persoane, care au fost testate, la rândul lor, scrie Global Times China, informație preluată de Marketwatch.com.

Spre deosebire de coronavirus, hantavirusul nu se transmite de la om la om. Dar autoritățile se tem că ar fi putut suferi o mutație.

Întâlnit în general la rozătoare, în acest caz transmiterea virusului la om are loc prin inhalarea de aerosoli cu urină, secreții sau salivă provenite de la animale infectate. Este posibilă şi transmiterea interumană, dar este extrem de rară.

Care sunt simptomele

Fiecare hantavirus are o specie gazdă specifică a rozătoarelor. Hantavirusurile din America sunt cunoscute drept hantavirusuri „Lumea Nouă” și pot provoca sindromul pulmonar hantavirus (HPS), cu simptome incluzând oboseală, febră și dureri musculare în stadii incipiente și tuse și respirație scurtă ulterior.

Alte tipuri de hantavirus din Europa și Asia și pot provoca febră hemoragică cu sindrom renal (HFRS), cu simptome care includ dureri de cap intense, dureri de spate și abdomen, febră, frisoane, greață și vedere încețoșată . Ambele boli sunt considerate rare, dar pot fi fatale.