China lansează acuzații dure la adresa unei alte țări. Ce origini ar avea pandemia de coronavirus și cum ar fi ajuns COVID-19 la Wuhan

Publicat: 15/03/2020 | 16:15

Un reprezentant al autorităților chineze, mai precis chiar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, a lansat o teorie care prezintă pandemia de coronavirus într-o nouă lumină. În ultima vreme, firește au apărut mai multe teorii ale conspirației referitoare la originea acestui virus care face ravagii la nivel mondial, iar China îndreaptă un deget acuzator către… SUA.

Totul ar fi pornit în luna octombrie 2019, atunci când – chiar în Wuhan – s-au desfășurat Jocurile Militare Mondiale. Din Wuhan, precum se știe, a pornit pandemia care a pus întreaga planetă pe jar și a făcut deja foarte multe victime. Numai că purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China a publicat chiar un videoclip al lui Robert Redfield – directorul controlului și prevenirii sănătății din SUA -, cel care a declarat pe data de 11 martie 2020, în Congresul SUA, că unele decese de gripă din țară, înregistrate înainte de începerea crizei mondiale, au fost identificate drept… cazuri cauzate de coronavirus, potrivit romaniatv.net.

O astfel de abordare este agreată și de alte persoane, acestea susținând că un punct de plecare al infecției ar putea fi laboratorul de la Fort Detrick (Maryland), acolo unde se lucra la mai multe vaccinuri – inclusiv împotriva virusului Ebola – iar centrul a fost închis din cauză că nu respecta normele sanitare legale

Mai mulți americani au fost spitalizați pentru „pneumonie rară”

Un alt oficial chinez a menționat că aceste opinii controversate sunt abordate de China doar într-o manieră științifică. ”S-a publicat și în China că în timpul acestor Jocuri, la care au participat 9.603 de sportivi militari din 104 țări, mai mulți americani au fost spitalizați pentru „pneumonie rară”.

Șeful Comisiei Naționale de Sănătate din China – Dr. Zhong Nanshan – , cel care a condus lupta împotriva epidemiei de coronavirus, a declarat în luna februarie că ”infecția a fost detectată pentru prima dată în China, dar este posibil ca virusul să nu fi avut originea în China”.

Bineînțeles, astfel de acuzații voalate trebuie privite cel puțin cu scepticism, atâta vreme cât o concluzie fermă nu poate fi trasă, iar în momentul actual acuzațiile trimise dintr-o parte în alta ar trebuie să fie plasate pe ultimul plan, descoperirea unui antidot care să înfrângă noul coronavirus fiind esențială.