China este pregătită de război! Președintele a ordonat armatei să fie „pe poziții” în orice moment

Publicat: 06/01/2021 | 22:24

China este pregătită de război în orice moment! Președintele Xi Jinping a transmis armatei să fie pe poziții pentru orice eventualitate, în cazul în care este nevoie să intervină.

Președintele chinez Xi Jinping a ordonat armatei să fie gata de luptă în orice moment, asta după ce șeful statului ceruse, acum ceva timp, armatei, să gestioneze crizele și să evite cu orice preț războiul. În decursul anilor trecuți, președintele chinez a demarat un program masiv de modernizare a armatei chineze, iar acum susține nevoia ca forțele să fie gata de luptă „în orice secundă”.

Potrivit informațiilor oferite de digi24.ro, armata și-a intensificat și operațiunile aeriene și marine din jurul Taiwanului, provocând o escaladare majoră a tensiunilor cu Statele Unite în această regiune.

„Trebuie să crească integrarea de noi echipamente, noi forțe și noi tărâmuri de luptă în antrenamente și sistemele de luptă”, a ordonat președintele chinez.

Președintele chinez a ordonat armatei să fie gata oricând pentru război

Potrivit informațiilor oferite de South China Morning Post, președintele chinez Xi Jinping a cerut ca Armata Republicii Populare Chineze (AEP) să fie pregătită în orice clipă pentru război. Tocmai de aceea, șeful statului a transmis, în cadrul primului ordin adresat armatei, ca militarii să „crească substanțial” încorporarea tehnologiei în exercițiile sale și să țină pasul cu ultimele evoluții din domeniul militar și cu cele mai noi informații în tehnologie.

Xi Jinping este și președintele Comisiei Militare Centrale, cea mai înaltă structură de comandament a Beijingului, mai notează presa.