China a înregistrat un record absolut. Doar două decese în 24 de ore, ambele în Wuhan

Publicat: 09/04/2020 | 10:38

Comisia Naţională pentru Sănătate din China a raportat două decese în ultimele 24 la nivel național. Ambele au fost întregistrate în Wuhan, oraşul chinez în care a apărut primul focar de coronavirus.

Autorităţile sanitare chineze au informat că până miercuri la miezul nopţii (16:00 GMT), s-au înregistrat două decese la Wuhan şi au fost diagnosticate 63 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, informează Agepres.

Din aceste 63 de cazuri, 61 au fost detectate la chinezi care au călătorit în străinătate, fiind vorba despre aşa-numitele cazuri „importate” – în ajun au fost raportate 59 astfel de cazuri, al căror număr total confirmat până la această dată este de 1.103.

Celelalte două cazuri sunt contagieri locale care s-au produs în provincia de sud-est Canton. Acestora li se adaugă cele trei cazuri din ajun (dintre care unul a fost înregistrat tot în provincia Canton).

Cifrele din au scăzut

Chiar dacă există noi cazuri, numărul total al infectărilor active în China a continuat să scadă până la 1.160 (dintre care 176 sunt în stare gravă), în timp ce numărul pacienţilor care au învins boala este mai mare decât cel al contagierilor.

Potrivit ultimelor date, numărul total al persoanelor contagiate în China de la declanşarea pandemiei este de 81.856, dintre care 3.335 de persoane au decedat, în timp ce alte 77.370 de persoane au reuşit să se vindece.

De la extinderea pandemiei în întreaga lume, mulţi chinezi s-au întors în ţara lor, unde maladia COVID-19 – potrivit cifrelor oficiale – pare să fi ajuns să fie ţinută sub control.

De aici şi numărul cazurilor „importate” din ultimele săptămâni, care provin din alte focare mondiale ale noului coronavirus.