China a început să testeze pe oameni un prim vaccin contra coronavirusului

Publicat: 19/03/2020 | 11:06

China a început să testeze pe oameni un prim vaccin experimental contra coronavirusului. Cercetările sunt efectuate de către Academia de Ştiinţe Medicale Militare, afiliată armatei chineze, care a primit unda verde să lanseze săptămâna aceasta teste clinice în cadrul fazei 1.

VEZI AICI: PRIMA PERSOANĂ DIN LUME VACCINATĂ ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS: ”E O ȘANSĂ URIAȘĂ PENTRU MINE”

Acest test chinez vizează 108 voluntari, toţi sănătoşi, şi se desfăşoară într-o perioadă de nouă luni şi jumătate, de la 16 martie la 31 decembrie, aratră baza de date de înregistrare în vederea testului.

Testul este realizat de către Academia de Ştiinţe Medicale Militare în colaborare cu CanSino Biologics, o companie cu activitate în domeniul biotehnologiei din Hong Kong, potrivit news.ro.

În Statele Unite, Institutul Naţional american de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) a anunţat luni lansarea unui test clinic, la Seattle, împreună cu grupul în domeniul biotehnologiei Moderna, care urmează să fie efectuat asupra unei cohorte de 45 de adulţi voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi55 de ani pe o perioadă de şase săptămâni.

NU RATA: SE CAUTĂ VOLUNTARI PENTRU VACCINUL ANTI-CORONAVIRUS! CU CE SUME SUNT RECOMPENSAȚI, DAR PRIN CE TREBUIE SĂ TREACĂ E ÎNSPĂIMÂNTĂTOR!

Laboratorul german CureVac speră la rândul său să fie în măsură să ceară autorizarea în vederea trecerii la faza testării clinice a unui vaccin experimental asupra oamenilor până în iulie.

Experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu preconizează ca vreun vaccin să die testat sau aprobat în vederea comercializării mai devreme de anul viitor.