Chimcomplex Borzești, societatea la care erau angajați cei doi muncitori uciși de Gheorghe Moroșan, anchetată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău

Publicat: 03/03/2021 | 13:50

Chimcomplex Borzești, societatea la care erau angajați cei doi muncitori uciși de Gheorghe Moroșan, este acum anchetată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău precizează, într-un comunicat faptul că „o echipă de inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-au deplasat la locul producerii evenimentului. Aceștia vor cerceta accidentul în scopul stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea acestuia, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare și, respectiv, pentru determinarea caracterului accidentului”.

Conform informării transmise de SC Chimcomplex SA către ITM Bacău, în dimineață zilei de 01.03.2021 doi lucrători ai societății (P.D. lăcătuș mecanic, în vârstă de 52 de ani și I.S. electrician, în vârstă de 36 de ani) s-au deplasat la un apartament aflat în proprietatea Chimcomplex SA, din Onești, în vederea stabilirii necesarului de materiale pentru repararea instalației electrice.

Ancheta inspectorilor de la ITM Bacău se  desfășoară în paralel cu cea a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, instituție ce instrumentează dosarul crimelor de la Onești.

A ucis doi muncitori, pe care i-a luat ostatici

Doi muncitori care efectuau lucrari de renovare intr-un apartament din Onesti au fost luați ostatici Gheorghe Moroșan, fostul proprietar al locuinței. (CITEȘTE ȘI: CRIMINALUL DIN ONEȘTI AMENINȚA ÎNCĂ DIN 2018 CĂ SE VA RĂZBUNA: ”CU ARMA DE FOC ÎMI VOI FACE DREPTATE”)

A intrat peste ei și i-a amenințat cu cuțitul. La fața locului, s-au deplasat echipe de polițiști, inclusiv un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Negocierile s-au sfarsit tragic când unul dintre ostatici ar fi încercat să îi smulgă cuțitul răpitorului. Gheorghe Moroșan i-a înjunghiat pe cei doi bărbați, care ulterior au murit.

Criminalul a fost împușcat de polițiști, dar a fost dus la spital și operat. În momentul de față, starea lui de sănătate este stabilă.