Chiar și-n plină pandemie “Fetele”-s la datorie!

Publicat: 21/03/2020 | 20:10

Privind pe fereastră, ziua de sâmbătă a părut a fi una absolut normală, de primăvară care nu poate anunța nimic rău. În București, luna martie se dovedește a fi generoasă în ceea ce privește temperatura, iar soarele răsfață bulevardele și parcurile. Atmosfera păcălește însă, iar în aer plutește un pericol nevăzut. În România a fost declarată starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, iar sfatul primordial transmis pe toate canalele a fost ”Stați acasă”. Distanțarea socială devine însă o corvoadă pentru mulți, nepăsarea, iresponsabilitatea sau – pur și simplu – un teribilism greu de înțeles determinându-i să-și părăsească locuințele și să iasă… la plimbare sau la iarbă verde. Dar nu numai atât. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă – în exclusivitate – imagini din care reiese că se ”muncește” intens și pe… centură. Iar fetele sunt ”la datorie”. (CITEȘTE ȘI: DUREREA NU ARE NAȚIONALITATE. NEMȚII CÂNTĂ ”BELLA CIAO” ÎN BALCOANE)

E drept că românul e frate cu grătarul și cu codrul, cum se mai spune, însă pandemia de coronavirus care a făcut deja atâtea victime la nivel mondial ar trebuie să responzabilizeze pe toată lumea. COVID-19 nu are gust, nu are miros și nu poate fi văzut, avertiza medicul Raed Arafat, pe pagina sa de socializare, după ce a aflat că foarte mulți bucureșteni au sfidat toate apelurile și au ieșit din locuințe pentru a se distra în aer liber.

Pare incredibil, dar este adevărat – bucureștenii dau dovadă de inconștiență

Fumul grătarelor s-a ridicat, azi, în multe zone din București, mirosul mititeilor și al fripturilor ”a mutat nasul”, petrecăreții s-au decis să o facă lată și au ”uitat” de starea de urgență pentru câteva ore. Muzică de toate genurile și o voie bună demnă de o cu totul altă conjunctură. În momente în care medicii luptă, în prima linie, pentru ca România să nu se regăsească, vreodată, în situația dramatică a Italiei, spre exemplu, iar autoritățile fac apeluri aproape disperate către locuitori pentru a rămâne în casă, bucureștenii au trecut cu lejeritate dezarmantă peste toate acestea, s-au ”înarmat” corespunzător cu provizii, au pus grătarele în portbagajele mașinilor și au ieșit la iarbă verde, cu… veselia la purtător. (VEZI ȘI AICI: SUEDEZII SE AUTOIZOLEAZĂ DE BUNĂ VOIE)

”Suntem petrecăreți chiar și în momente de criză”, s-a spus de foarte multe ori. ”Românul e descurcăreț, iese din orice situație, face haz de necaz. Sânge latin, atitudine balcanică”. Toate aceste sintagme au o valabilitate indiscutabilă, dar COVID-19 plutește în aer, iar numărul cazurilor de pacienți infectați crește și în România, în fiecare zi. 337 de români sunt deja infectați cu noul coronavirus, iar 14 dintre ei se află în stare gravă la terapie intensivă. Cu toate acestea, petrecăreții s-au dat în spectacol, amatorii de mișcare au făcut jogging, în parcul Herăstrău s-a putut cumpăra înghețată de la tonetă. (NU RATA: BĂIEȚELUL DE PATRU ANI, DIAGNOSTICAT CU COVID-19, S-A VINDECAT ȘI ESTE ACASĂ)

Îndemnul fusese ”Stați acasă”, nu ”Stați în parc”. Bucureștenii, indiferenți în fața COVID-19

„Fetele” de pe centură lucrează la foc continuu

În tot acest context care pare desprins din filme absurde, în care personajele tratează cu indiferență strigătoare la cer o calamitate iminentă, nici fetele de pe centură nu lipsesc. Sunt la datorie și pregătite să își ofere serviciile, și asta pentru că – evident – nu lipsesc nici amatorii de senzații ”tari” care fac un popas la marginea drumului. Un popas mai lung sau mai scurt, depinde de starea fiecăruia, de timp și de… buzunar. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a fost din nou la locul potrivit și în momentul potrivit, iar imaginile surprinse transmit, fără echivoc, că pericolul coronavirusului nu are efecte negative nici asupra dorinței sau asupra potenței. Cu atât mai mult atunci când ești departe de consoartă și dorești să te distrezi un pic cu o fată ”darnică”, mai ales că nu se știe niciodată ce poate veni mâine, din punct medical vorbind. (CITEȘTE ȘI: TREI SCENARII CARE AR PUTEA OPRI PANDEMIA DE CORONAVIRUS)

Cu fata de pe centură, în plină stare de urgență și pandemie de coronavirus

Zis și făcut. Bărbatul a pus ochii pe fătucă, negocierea s-a purtat ca la carte, iar apoi, bineînțeles, s-a trecut și la ”fapte”. O fi coronavirusul agresiv, dar asta nu înseamnă că trebuie să lăsăm deoparte toate plăcerile, nu? Cel puțin așa ar putea spune bărbatul în cauză, nederanjat la gândul că ar putea să intre în contact direct cu o damă transformată, fără să știe chiar, în purtătoare a nemilosului COVID-19.

COVID-19 nu a alungat clienții „fetelor” de pe centură

Cu protecție contra bolilor rușinoase, dar fără protecție contra noului coronavirus, bărbatul surprins de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, în timpul și după partida de ”amor” contra-cost nu este decât un alt exemplu că te poți aștepta la orice, chiar și atunci când Organizația Mondială a Sănătății este în alertă maximă.

O fi pandemie de coronavirus, dar „fetele” de pe centură sunt la datorie

Raed Arafat: ”Evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în aceasta perioadă!”

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis, încă din data de 7 martie, că sunt interzise activitățile  cu mai mult de  1.000 de persoane sau jucarea meciurilor de fotbal fără spectatori. Concret, evenimentele la care participă mai mult de 1.000 de persoane  – fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private  – sunt interzise până la 31 martie.

”Mai multe persoane au sunat să spună că sunt prea mulți care au ieșit la plimbare și la grătare fiind vremea frumoasă. În aceasta perioada rămânerea acasă și evitarea activităților care pot să vă expună și să expună familiile voastre este extrem de importantă. Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust că să-l evitați. Acesta se evita numai prin măsurile de izolare și distanțare sociala. Evitați expunerea persoanelor varstince din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil. Vă rog mult evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în aceasta perioadă!”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de socializare, după ce a fost informat că mulți bucureșteni au ieșit la picnic. (CITEȘTE ȘI:

(NU RATA: EPIDEMIA DE ACUM 85 DE ANI. ÎN ROMÂNIA AU MURIT 46.000 DE ROMÂNI, MAJORITATEA COPII ȘI TINERI)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)