CFR, reguli noi pentru protejarea călătorilor! Cum se circulă în următoarea perioadă

Publicat: 13/04/2020 | 11:05

Având în vedere epidemia de coronavirus și proximitatea sărbătorilor pascale, CFR a adoptat noi reguli de circulați menite să diminueze răspândirea virusului. Astfel, s-a schimbat modul în care oamenii au circulat până acum. S-a decis ca între călători să existe un spațiu mai mare și pentru a evita aglomerarea trenurilor, în această perioadă, se vor suplimenta numărul de vagoane.

În acest context, CFR trebuie să respecte toate prevederile Ordonanţelor, dar şi regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii. (CITȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE CFR! SE SUSPENDĂ CIRCULAȚIA TRENURILOR DINTRE ROMÂNIA ȘI UNGARIA)

„Pentru combaterea răspândirii infecției cu Covid-19 și pentru protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu, CFR Călători a decis să ia măsuri pentru a asigura spațiu între pasageri, în trenuri. Se va aplica regula – un loc liber, un loc ocupat – astfel încât pasagerii să stea dispersați într-un vagon. Același principiu se aplică și în cazul vagoanelor de dormit sau cușetă.”, se arată în comunicatul CFR. (VEZI ȘI: CORONAVIRUSUL CREAZĂ HAOS ȘI ÎN CADRUL CFR! ZECI DE TRENURI AU FOST SUSPENDATE. LISTA COMPLETĂ)

De asemenea, CFR și-a instruit personalul să avertizeze călătorii din tren prin instalaţiile de sonorizare şi/sau verbal referitor la păstrarea unei distanţe minime de siguranţă între ei și să evite aglomerarea în vagoane. Tocmai pentru a respecta distanța socială impusă, CFR a suplimentat capacitatea de transport cu vagoane clasă, iar pe perioada sărbătorilor pascale şi pentru vagoane de dormit şi cuşetă.

Tot pentru a evita aglomerarea la ghișee și pentru a reduce riscul răspândirii virusului CFR a recomandat cumpărarea online de bilete de tren, iar la ghişeu este indicată efectuarea plăţii prin card bancar sau telefon, dar şi respectarea unei distanţe de minim  2 metri între călători la ghişeele caselor de bilete/ birouri de informaţii.

Pentru a oferi călătorilor săi un spațiu sigur, CFR dezinfectează materialul rulant înainte de îndrumarea în fiecare cursă în revizii/depouri. În plus, personalul de tren este dotat cu un kit personal de materiale dezinfectante, se mai spune în comunicat.