CFR Călători, reguli noi pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Cum se circulă în următoarea perioadă

Publicat: 19/03/2020 | 20:19

Epidemia de coronavirus cere măsuri stricte și impunerea anumitor reguli menite să diminueze răspândirea virusului. În acest context, CFR Călători a anunțat un set de noi proceduri în ceea ce privește călătoria cu trenul.

CFR Călători a anunțat că se  va schimba modul în care oamenii au circulat până acum. S-a decis ca între călători să existe un spațiu mai mare și pentru a evita aglomerarea trenurilor se vor suplimenta numărul de vagoane. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE CFR! SE SUSPENDĂ CIRCULAȚIA TRENURILOR DINTRE ROMÂNIA ȘI UNGARIA)

„Pentru combaterea răspândirii infecției cu Covid-19 și pentru protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu, CFR Călători a decis să ia măsuri pentru a asigura spațiu între pasageri, în trenuri. Se va aplica regula – un loc liber, un loc ocupat – astfel încât pasagerii să stea dispersați într-un vagon. Același principiu se aplică și în cazul vagoanelor de dormit sau cușetă.

Personalul de tren a fost instruit să avizeze și să îndrume călătorii care stau pe locuri alăturate, pe locurile libere pentru a respecta distanța minimă recomandată. (VEZI ȘI: SPAȚII DE CARANTINĂ LA PELEȘ! CASA REGALĂ PUNE LA DISPOZIȚIE 53 DE LOCURI DE CAZARE PENTRU PERSOANELE AFECTATE DE CORONAVIRSU)

Pentru trenurile cu potențial de aglomerare (navetă), CFR Călători a suplimentat deja numărul de vagoane cu 25. În plus, alte 25 de vagoane vor fi introduse în compunerea trenurilor care circulă mâine.”, se arată în comunicatul CFR Călători.