Ceremonie de absolvire în Japonia, în plină epidemie de coronavirus! Roboții au luat locul studenților

Publicat: 07/04/2020 | 23:41

Ceremoniile de absolvire din Japonia au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, însă unii studenți inventivi au reușit să ia parte la eveniment cu ajutorul unor roboți.

Pentru a putea avea parte de experiența unei ceremonii de absolvire studenții de la o universitate din Japonia au primit fiecare câte un robot, pe care l-a controlat de la distanță prin intermediul laptopului, relatează Reuters. (CITEȘTE ȘI: PRIMELE DECLARAȚII ALE MEDICILOR CARE AU AJUNS ÎN ITALIA: ”PARTEA DE PREGĂTIRE DE CARE AM BENEFICIAT…”)

Roboții folosiți pentru ceremonia de absolvire de la Universitatea de Business din Tokyo au fost îmbrăcați în robe, iar „fețele” roboților au fost reprezentate de tablete pe care era afișat un avatar cu fața studenților. Acești s-au conectat de acasă și au controlat mașinăriile de pe laptopurile personale.

 „Cred că este o experiență cu totul nouă, să primești un certificat într-o zonă publică în timp ce tu ești în spațiul privat”, a spus Kazuki Tamura, unul dintre studenți, prin intermediul apelului live, în timp ce își primea diploma.

Reprezentanții universității speră ca această abordare să fie folosită și de alte școli, pentru a evita evenimentele cu multe persoane, a respecta distanța socială și pentru a nu îi priva pe studenți de această experiență.