Cercetătorul Octavian Jurma, declarații alarmante despre înmulțirea cazurilor de coronavirus în ianuarie: “Suntem la o lună în urma Marii Britanii”

Publicat: 27/12/2020 | 18:59

Medicul Octavian Jurma, a făcut declarații alarmante despre înmulțirea cazurilor de coronavirus în cursul lunii viitoare. Potrivit informațiilor prezentate de cunoscutul om de știință, România se află pe curba epidemică la o lună în urma Marii Britanii. În prezent, UK se situează pe locul șase în topul celor mai afectate state de pandemia de COVID-19.

Octavian Jurma, anunț îngrijorător despre înmulțirea cazurilor de coronavirus luna viitoare

Veștile triste de la Octavian Jurma vin în contextul în care, în ultimele zile, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS) au raportat un număr mic de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2. De exemplu, conform bilanțului oferit astăzi, în ultimele 24 de ore, pe teritorul României, s-au înregistrat 2.049 cazuri noi de coronavirus. Aceste date nu-l liniștesc deloc pe cercetător; în plus, el nu exclude o explozie de noi îmbolnăviri de coronavirus în prima lună din 2021.

“Situația din Marea Britanie este mult mai interesant de studiat în această perioadă, pentru că ei astăzi au făcut 500.000 de teste, nu 4.000. Astfel încât, la asemenea capacitate de testare, ei depistează mult mai devreme decât orice altă țară din Uniunea Europeană, modificările de trend. Noi suntem undeva la 3 săptămâni – 1 lună în urma Marii Britanii, pe curba epidemică. Și, de aceea, trebuie să ne așteptăm la o evoluție similară probabil în luna ianuarie. Mai ales după relaxarea de la noi, din ultima vreme”, a declarat Octavian Jurma, relatează Antena 3.

În cadrul declarațiilor, specialistul a spus că autoritățile române nu pot impune noi restricții pe teritoriul țării, chiar dacă în luna ianuarie va exista o explozie de noi cazuri de coronavirus, pentru că s-a efectuat un număr mult prea mic de teste.

“Niciun guvern nu poate lua pe asemenea cifre. Și guvernul Marii Britanii ia decizii pe baza acestei creșteri dramatice care este reflectată printr-o testare extinsă”, a explicat Octavian Jurma, conform sursei citate.

Sursa foto: pixabay.com/ro  & Facebook