Cercetătorul Mihai Netea desființează ipoteza conform căreia românii au imunitate contra coronavirusului: „Nu sunt protejați contra COVID-19 prin vaccinarea BCG”

Publicat: 23/03/2020 | 11:38

Mihai Netea este cercetător în genetică la Institutul Nijmegen din Olanda. Recent, au circulat unele informații care i s-au atribuit și care lansau ipoteza că populația din România ar avea imunitate contra COVID-19.

Conform mesajului lansat pe internet cetățenii români au imunitate contra COVID-19 obținută prin vaccinarea obligatorie BCG. Cercetătorul Mihai Netea a ținut să desființeze acest subiect. El a explicat, la DIGI24, că informația este falsă și greșită din punct de vedere științific. (CITEȘTE ȘI: SPITALUL DIN ROMÂNIA CU CEA MAI MARE RATĂ DE PACIENȚI VINDECAȚI DE COVID-19! CARE SUNT EXPLICAȚIILE UNUI MEDIC INFECȚIONIST)

„Mesajul care circulă pe net nu este corect, nu vine din partea noastră sau a universității noastre așa cum greșit este menționat. În plus, este greșit din punct de vedere științific.  Vaccinarea BCG care se face la naștere nu este legată de susceptibilitatea la COVID-19, nu poate proteja populația împotriva acestei boli. Și în China este obligatorie vaccinarea la naștere BCG și, totuși, acolo a început infecția, iar numărul infecțiilor a fost foarte mare. Populația din România nu este protejată contra coronavirus prin vaccinarea BCG la naștere”, a explicat Mihai Netea. (VEZI ȘI: CRIZA MONDIALĂ GENERATĂ DE CORONAVIRUS SE VA ÎNCHEIA PE 12 IULIE 2021. ULTIMA TEORIE A CONSPIRAȚIEI)

De asemenea, cercetătorul a vorbit și despre evoluția virusului, care nu pare să fie sezonier, așa cum se credea la început și nici nu o să dispară de la sine din cauza creșterii temperaturii. Se pare că unele dintre cele mai bune metode de întrerupe a epidemia sunt izolarea și carantina, care limitează răspândirea virusului.