Cercetătorii din Coreea de Sud sunt uluiți! 91 de oameni vindecați s-au trezit, din nou, infectați cu COVID-19

Publicat: 10/04/2020 | 18:23

Doi buzoieni care se vindecaseră de coronavirus au avut un șoc după câteva zile, atunci când au efectuat, din nou, testul: au ieșit pozitivi! În Coreea de Sud, situație e mult mai gravă. COVID-19 s-a reactivat în cazul a 91 de persoane care fuseseră declarate vindicate.

Directorul general al KCDC, Jeong Eun-kyeong, a precizat că acestor persoane li s-au făcut teste virale, ale căror rezultate nu sunt aşteptate mai devreme de două săptămâni, spre deosebire de cele obişnuite pentru COVID-19, care durează mai puţin. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE ULUITOARE ALE UNUI MEDIC DIN SUCEAVA: ”SUNT ULTIMA VERIGĂ. NEGOCIEZ CU DUMNEZEU O CLIPĂ, O ORĂ, O ZI”)

„Izolăm celule virale din organele respiratorii ale celor care au fost testaţi pozitiv din nou la COVID-19”, a explicat Jeong.

SE SCHIMBĂ TOT CE ŞTIAM DESPRE CORONAVIRUS! CARE SUNT ROMÂNII CU RISC MAXIM DE DECES DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI! STATISTICA OFICIALĂ ESTE ÎNGRIJORĂTOARE

KCDC examinează, de asemenea , dacă aceste persoane au anticorpi care ar indica dacă s-au vindecat, în condiţiile în care unii experţi medicali afirmă că persoanele imune ce deţin aceşti anticorpi nu sunt contagioase, scrie Realitatea.net.

Mediciii din Coreea cred că persoanele nu au fost infectate din nou, ci că virusul COVID-19 s-a reactivat. Asta pentru că testele pe care le-au efectuat au ieșit pozitive într-un timp relativ scurt. (NU RATA: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ EȘTI INFECTAT CU CORONAVIRUS ȘI NU AI CU CINE SĂ LAȘI COPILUL)

Nu e diagnosticare eronată

Şi alţi virusologi şi epidemiologi spun că rezultatele pozitive de la retestare ar putea fi cauzate de reactivarea virusului, nu de o diagnosticare eronată. Potrivit acestora din urmă, virusul poate să rămână latent în anumite celule ale organismului şi să atace organele respiratorii după ce se reactivează.

Un pacient cu COVID-19 este considerat complet vindecat după două teste cu rezultat negativ în interval de 24 de ore.

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, NELU TĂTARU, DECLARAȚII CUTREMURĂTOARE DESPRE EPIDEMIA DE CORONAVIRUS: “URMEAZĂ 2 SĂPTĂMÂNI GRELE”

Vicepremierul Sănătății, Kim Ganglip, a declarat că trei săptămâni de distanțare socială au făcut ca în provincia Daegu – epicentrul focarului de infecție din Coreea de Sud, să nu se înregistreze cazuri noi. El a avertizat că situația s-ar putea schimba oricând dacă se va recurge la relaxarea măsurilor de distanțare socială.