Cercetătorii din China au aflat ce grupe de sânge sunt predispuse la infectarea cu coronavirus

Publicat: 18/03/2020 | 16:00

Conform cercetătorilor din China, persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt cele mai afectate de infectarea cu COVID – 19, iar cele cu grupa de sânge 0 (zero) au șanse mari să fie ocolite de coronavirus. Anunțul a venit după ce specialiștii au analizat datele a 2.200 de pacienți bolnavi, aflați în spitalele din Wuhan și Shenzhen, și le-au comparat cu populațiile local sănătoase.

VEZI AICI: ACESTEA SUNT CELE 7 MĂSURI ESENȚIALE PENTRU A TE PROTEJA DE INFECȚIA CU NOUL CORONAVIRUS

Ulterior, s-a ajuns la concluzia că pacienții cu grupa de sânge de tip A sunt cei mai predispuși la infectare cu coronavirus, având tendința să dezvolte simptome mai severe ale bolii. În schimb, persoanele cu grupa de sânge 0 sunt mai rezistente la a contracta boala, potrivit adevarul.ro.

Studiul mai arată că din 206 persoane care au murit din cauza coranovirusului în Wuhan, 85 aveau grupa de sânge A (II).  Potrivit specialiștilor, distribuţia normală a tipului de sânge la locuitorii din Wuhan este următoarea: 32% au tip de sânge O (I), 34% au sânge de tip A (II).

Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă în comparaţie cu celelalte grupe”, potrivit unui document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post.

NU RATA: ZIUA ÎN CARE S-AU ÎNREGISTRAT CELE MAI MULTE ÎMBOLNĂVIRI, ÎN TOATĂ LUMEA! ŞI BILANŢUL A CRESCUT DRAMATIC

În concluzie, specialiştii susțin că tratamentul pacienţilor cu grupa A şi infectaţi cu coronavirus trebuie să fie mai puternic. Totodată, trebuie monitorizaţi mai atent decât restul persoanelor bolnave.