Cercetătorii britanici au descoperit că alcoolul reduce eficacitatea vaccinului împotriva COVID-19

Publicat: 04/01/2021 | 18:09

Este alertă în rândul specialiștilor din întreaga lume, după ce o echipă de cercetătorii britanici a anunțat că alcoolul reduce eficacitatea vaccinului împotriva COVID-19. Populația a fost deja sfătuită să evite băuturile alcoolice în perioada inoculării cu serul împotriva temutului virus (SARS-CoV-2)

Alcoolul reduce eficacitatea vaccinului împotriva virusului SARS-CoV-2

Câțiva oameni de știință din Regatul Unit au încheiat un experiment în urma căruia au concluzionat că alcoolul reduce considerabil eficacitatea vaccinului, relatează observatornews.ro. În plus, din cauza faptului că se înregistrează 50.000 de îmbolnăviri zilnice în Marea Britanie, autoritățile au decis să se administreze de azi şi serul produs de Oxford şi AstraZeneca. Peste 530.000 de doze sunt disponibile, iar prima persoană a fost deja imunizată. Este vorba de un bătrân de 82 de ani, care a declarat că este bucuros că este primul care încearcă vaccinul inventat la Oxford.

“Sunt atât de încântat că primesc vaccinul anti-COVID astăzi și chiar mândru că este unul care a fost inventat la Oxford”, a spus bărbatul, după ce a fost vaccinat.

Nu rata: Streinu Cercel, despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Cât este de periculoasă

Vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Oxford şi AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie în urmă cu doar câteva zile. 50 de milioane de oameni urmează să fie vaccinaţi cu cele 100 de milioane de doze comandate producătorului AstraZeneca, după ce MHRA, organismul britanic de reglementare a medicamentelor, a aprobat serul.

Citește și: Scandal în Polonia! Mai multe personalități au fost vaccinate înaintea cadrelor medicale

Conform celor mai noi informații făcute publica azi, în jurul orei 18:00, la nivel mondial există 85.615.574 de infecții cu noul coronavirus și, în timp ce bilanțul morților a ajuns la 1.853.339 de oameni, cel al persoanelor care s-au vindecat de cumplita maladie este de 60.571.430. SUA, India, Brazilia, Rusia, Franța, UK și Turcia sunt cele mai afectate state de pandemie.

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro