Celine Dion, prima declarație după ce mama ei a murit răpusă din cauza unei boli necruțătoare

Publicat: 20/01/2020 | 16:03

Aflată în plin turneu de promovare a albumului “Courage”, Celine Dion și-a asigurat fanii că se simte bine, după decesul mamei sale. Therese Dion a fost răpusă de o boală necruțătoare la vârsta de 92 de ani.

Citește și: Forbes a făcut anunțul oficial: Rihanna e cea mai bogată cântăreață din lume. Cât de mare e averea lui Celine Dion 

Celine Dion, prima declarație după ce mama ei a murit răpusă din cauza unei boli necruțătoare

În urma morții mamei sale, Celine Dion a decis să își continue turneul în care se află de ceva timp. Celebra cântăreață canadiană și-a anunțat fanii că “se simte ok” după ce femeia care i-a dat viață a părăsit această lume, păstrând un loc special pentru muzica acesteia în playlistul zilei.

Therese Dion, mamă a 14 copii, a murit înconjurată de familie și de prieteni, în Canada, potrivit CTV News. Decesul acesteia a survenit pe 17 ianuarie. În urmă cu câteva luni, fiica ei cea mai mare, Claudette Dion, a dezvăluit că aceasta suferea de mai multe boli grave, inclusiv pierderi de memorie, probleme oftalmologice și deficiențe de auz.

În ziua decesului, Celine Dion a scris un mesaj emoționant dedicat mamei sale pe Instagram. În seara aceleiași zile, a făcut o pauză în timpul concertului susținut la American Airlines Arena din Miami și le-a spus fanilor că mama ei murise cu câteva ore înainte, asigurându-i, totodată, că ea se simte bine.

“Maman, te iubim atât de mult… Îţi dedicăm ţie spectacolul din această seară şi îţi cânt din toată inima. Iubire, Céline xx”, a scris îndrăgita artistă pe conturile ei de socializare în urmă cu trei zile.

Je t’aime maman ❤️???? – Céline xx…

Publicată de Céline Dion pe Sâmbătă, 18 ianuarie 2020

Therese Dion, supranumită în provincia canadiană francofonă “Maman Dion” (n.r.:Mămica Dion), a avut 14 copii, Celine fiind cea mai mică (51 de ani, născută în 1968).

Ea i-a lansat şi cariera viitoarei cântăreţe cu aproape 250 de milioane de albume vândute, trimiţându-i o casetă impresarului (şi viitorul soţ al artistei) Rene Angelil, pe când Celine avea 12 ani. Therese Dion a avut, timp de câţiva ani, o emisiune culinară la televiziune, şi-a vândut creaţiile culinare sub marca “Les pâtés de Maman Dion” şi a înfiinţat “Fundaţia Mama Dion” (Fondation Maman Dion), pentru a ajuta copii defavorizaţi din Quebec să urmeze şcoala. De asemenea, “Maman Dion” a compus melodia “Ce netait quun reve (N-a fost decât un vis”), care a devenit repede un hit și a făcut-o celebră pe fiica sa.

Bunică a 32 de nepoți, Therese Dion lasă în urmă, totodată, 48 de strănepoţi şi şase stră-strănepoţi, scrie Agerpres.

Celine Dion, concert pe 29 iulie 2020 în România

În cadrul turneului de promovare a noului său album, “Courage”, primul în limba engleză al artistei din ultimii șase ani, Celine Dion va ajunge şi în România, anul acesta. Concertul este programat pe Arena Națională din Bucureşti, pe 29 iulie 2020.

Celine Dion este unul dintre cei mai recunoscuți, respectați și de succes artiști din industria muzicală. A câștigat numeroase premii până la vârsta de 18 ani, a dominat clasamentele pop în 1990 și a vândut aproape 250 de milioane de albume în cei peste 35 de ani de carieră. Artista are în palmares două premii Oscar, cinci premii Grammy, dar și un premiu Billboard – Icon Award, acordat recent pentru întreaga carieră.