Celebrul regizor Oliver Stone s-a vaccinat cu Sputnik V contra COVID-19. Cum se simte vedeta americană

Publicat: 16/12/2020 | 12:58

Oliver Stone, regizorul american care a ajuns cunoscut pentru filme precum „Platoon”, „JFK” și „Natural Born Killers”, s-a vaccinat cu Sputnik V, un vaccinul anti-covid produs în Rusia.

Vedeta de la Hollywood are 74 de ani și este categoria de risc, așadar a primit doza de vaccin „în urmă cu câteva zile”, ca parte a campaniei de vaccinare din țară, scrie adevărul.ro, care citează The Independent.

Vaccinul este administrat în Rusia angajaților din sistemul sanitar și din educație, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Regizorul american a anunțat că va reveni în Rusia pentru a doua doză a vaccinului Sputnik.

„Am primit un vaccin în urmă cu câteva zile. Nu ştiu dacă va funcţiona, dar am auzit lucruri bune despre vaccinul rusesc”, a declarat el pentru postul de televiziune Channel One. „Am speranţă. Este un vaccin foarte bun, nu înţeleg de ce este ignorat în Vest”.

Este un apropiat de a lui Vladimir Putin

Regizor american este un apropiat al lui Vladmir Putin, el realizând mai multe interviuri cu șeful statului rus. Ieri a făcut mai multe declarații la adresa liderului de la Kremlin.

„Mulți americani nu înțeleg că Putin (…) apără interesele geopolitice cruciale ale Rusiei” în criza cu Ucraina, a declarat cineastul american pentru cotidianul oficial Rosiskaia Gazeta.

„NATO a curtat Ucraina cu scopul de a priva Rusia de flota ei bazată la Sevastopol, în Crimeea”, peninsula ucraineană realipită în martie la Rusia după un referendum controversat, a spus Oliver Stone, adăugând că „Rusia nu putea să accepte acest lucru”.

„Înțeleg motivul pentru care Putin nu a putut să renunțe la Crimeea”, a spus regizorul american, care a tratat adeseori în filmele sale subiecte și teme politice, precum asasinarea președintelui american John F. Kennedy și scandalul Watergate.