Celebrul medic de la ”Matei Balș” îi dă peste nas lui Trump: ”E o cale lungă…”

Publicat: 27/04/2020 | 08:20

După ce Donald Trump a sugerat că pacienții infectați cu COVID-19 ar putea elimina virusul prin injectare cu dezinfectant. Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, l-a contrazis pe președintele american. (CITEȘTE ȘI: A MURIT BĂRBATUL DIN SUCEAVA CARE A FOST TRANSFERAT LA ”MATEI BALȘ” ÎMPREUNĂ CU IPS PIMEN. ERA TATĂ A 10 COPII)

„Dezinfectantele pe bază de alcool sunt utile pentru mâini, dar de aici până să vorbim de injectarea acestor soluţii e o cale destul de lungă. Nu cred că cineva ar putea demonstra o utilitate în sensul acesta, nu văd utilitatea în raport cu coronavirus”, a declarat specialistul de boli infecţioase de la Institutul „Matei Balş” Adrian Marinescu.

Soluția miraculoasă a lui Trump nu există

Medicul spune că Donald Trump vrea să vină cu o soluţie miraculoasă pentru tratarea COVID-19, dar că aceasta nu există în momentul de faţă. „Cred că şi-a pierdut răbdarea şi caută orice variantă ca să rezolve mai repede problema. Din păcate nu există soluţii miraculoase”, a mai spus medicul pentru Mediafax.

NU RATA: KIM JONG-UN AR FI MURIT! PRIMA REACȚIE A LUI DONALD TRUMP! CE SPUNE PREȘEDINTELE S.U.A

Există însă şi susţinători ai soluţiei propuse de Trump. „Ei bine, există cel puţin un dezinfectant care se găseşte în farmacii sub formă de tablete sau sub forma injectabilă, ieftin, accesibil oricui şi dovedit ca fiind foarte eficient împotriva celor mai periculoase virusuri!”, a scris medicul Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.