Celebrul handbalist acuzat de trafic cu cannabis a recunoscut tot și a ieșit din arest. Dar magistrații…

Publicat: 02/08/2020 | 23:10

Bombă în handbalul românesc! Un jucător celebru, care jucase la Dinamo, iar apoi semnase cu CSM Făgăraș, a fost ridicat de oamenii legii și acuzat că face trafic cu cannabis. Mai mult, Pierre Yives Ragot avea cultura proprie chiar la domiciliul său. Un coleg de echipă l-a ”turnat”, iar acum handbalistul așteaptă o decizie a instanței. CANCAN.RO a aflat amănunte picante, pe care vi le oferă în exclusivitate.

CITEȘTE ȘI: PIERRE YVES RAGOT, AUDIAT DE PROCURORII DIICOT! S-AU FĂCUT PERCHEZIȚII LA DOMICILIUL HANDBALISTULUI, SUSPECT DE TRAFIC DE DROGURI

Pierre Yives Ragot a venit la CSM Făgăraș ca o mare vedetă, după ce făcuse furori cu Dinamo București, în Liga Zimbrilor. Doar că zilele lui la noua formație s-au scurtat foarte mult față de ceea ce scria în contractual pe care îl semnase. Și nu pentru că randamentul l-a ”lucrat”! A fost prins, după un filaj bine pus la cale, cu o cultură de cannabis în locuința lui și acuzat de procurorii DIICOT de trafic de droguri de mare risc. A fost arestat preventiv, iar măsura i-a fost apoi schimbată cu controlul judiciar.

CANCAN.RO a aflat că handbalistul francez a semnat un acord de recunoaștere și astfel a scăpat de arest. Dar avea să primească, de curând, încă o lovitură: decizia a fost revocată, iar Ragot așteaptă ca instanța să se pronunțe. Termenul a fost fixat pentru o zi din luna septembrie. Jucătorul nu va avea voie, în această perioadă, să ia contact cu George Cosmin Capotă, nimeni altul decât colegul de echipă care l-a dat în vileag.

Pierre Yves Ragot a fost arestat preventiv, iar măsura i-a fost apoi înlocuită cu aceea a controlului judiciar

 

 

Ragot, 60 de zile sub control judiciar

Iată soluția pe scurt a instanței, care-i schimba arestul cu controlul judiciar: ”Constată legalitatea măsurii controlului judiciar dispus față de inculpatul RAGOT PIERRE-YVES dispusă prin încheierea judecătorului de drepturi și libertăți numărul 60 din data de 29.06.2020 în dosarul penal 1812/62/2020, definitivă prin încheierea 60/CC/u din data de 03.07.2020 a Curții de Apel Brașov. Conform art. 242 alin. 1 Cod Procedura Penală, revocă măsura controlului judiciar dispusă față de inculpat.”

NU RATA: UN FOST CONCURENT DE LA X FACTOR, ARESTAT DUPĂ CE A VIOLAT 9 FEMEI ȘI A FILMAT ABUZURILE ÎNFIORĂTOARE. CE LE SPUNEA VICTIMELOR SALE CARE L-AU CARACTERIZAT CA FIIND UN OM SADIC

Dar hotărârea avea să fie desființată după un nou termen în instanță, în urma contestației pe care Parchetul a făcut-o. Totuși, cel puțin 60 de zile, Ragot rămâne în libertate. Iată ce au decis magistrații: ”În baza art.203 alin.5, art.204 Cod procedură penală, admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Brașov, formulată împotriva încheierii nr.60/UP din 29.06.2020 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, din dosar nr.1812/62/2020, pe care o desființează cu privire la menționarea duratei măsurii preventive a controlului judiciar și a martorului cu care inculpatul este obligat a nu lua legătura.

Rejudecând, în aceste limite, în baza art.237 alin.2 Cod procedură penală, raportat la art.211, art.2151 alin.1 Cod procedură penală, înlocuiește măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul Ragot Pierre Yves cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile (3.07.2020 – 31.08.2020).”

Ragot a comandat semințele de cannabis de pe net

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori, francezul era urmărit încă din data de 4 februarie, când a comandat, de pe un site străin, semințe de cannabis și alte materiale necesare organizării unei culturi în locuință. Acesta a primit trei colete, care cântăreau, în total, nu mai puțin de 35 de kilograme și pentru care a plătit 2.500 de lei. Fără să știe că a atras deja atenția polițiștilor antidrog, handbalistul a făcut, trei luni mai târziu, pe același site, o nouă comandă, în valoare de peste 1.000 de lei.

Pierre Yves Ragot a fost arestat preventiv, iar măsura i-a fost apoi înlocuită cu aceea a controlului judiciar

Conform referatului întocmit de procurori, Pierre Yives Ragot a început să fie filat. Totuși, cu toate că anchetatorii erau siguri de faptul că acesta și-a amenajat o seră pentru creșterea cannabisului, nu știau exact dacă aceasta este la el acasă sau în altă parte. Ca urmare, spun procurorii, a fost folosit un scanner de cădură. Aparatul a indicat faptul că, într-una dintre anexele clădirii principale, este mai cald decât în restul casei.

I-au găsit droguri într-un borcan

Ragot locuia împreună cu familia lui într-o vilă și era pr punctul de a o părăsi. Anchetatorii au aflat de intenția handbalistului, astfel, mascații au descins la el acasă. Au descoperit o cultură de cannabis amenajată într-un cort special, convertoare de tensiune, prelungitoare pentru curent electric, priză cu temporizator, lămpi de intensitate mare, de 600 W, un ventilator și un tub flexibil din aluminiu, toate fiind componente dezasamblate ale unei instalații de întreținere a unei culturi indoor de cannabis, precum și un cântar electronic. Mai mult, au găsit cinci borcane în care era aproximativ o jumătate de kilogram de droguri.

Mărturia cheie a venit de la colegul handbalist

Interogat de procurori, Ragot a încercat să-i convingă pe aceștia că drogurile erau destinate consumului propriu, și nu vânzării pe piața neagră. Afirmațiile jucătorului de handbal francez au fost, însă, demontate chiar de către unul dintre colegii săi de echipă, care, audiat în calitate de martor, a oferit o serie de informații care, coroborate cu restul probelor, l-au trimis pe bărbat direct în arestul IPJ Brașov.

Handbalistul-martor a spus că ar fi venit, de mai multe ori, în vizită la amicul său francez, care l-a servit cu țigări care conțineau cannabis. Pierre Yives Ragot a fost arestat, atunci, pentru 29 de zile, fiind acuzat de trafic de droguri de risc.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)