Cele mai simple 3 reţete sucuri de fructe! Cum le asociezi corect cu legumele

Publicat: 14/06/2020 | 13:33

A venit vara, iar la mare căutare sunt acum sucurile naturale de fructe. Dacă vrei să faci cele mai delicioase şi cele mai sănătoase băuturi, nu uita că poţi să asociezi fructele şi cu legume.

În continuare, vă vom prezenta câteva reţete delicioase şi pline de vitamine de sucuri de legume şi fructe.

Suc de morcov, măr şi ghimbir

Este unul dintre cele mai sănătoase sucuri naturale. Morcovii conţin potasiu, vitamina K şi ajută sistemul imunitar, iar ghimbirul completează perfect, ajutând digestia. Adaugă şi măr şi lămâie, pentru un plus de vitamina C şi antioxidanţi

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 mere, tăiate in felii
  • 5 morcovi, tăiati in bucati
  • 1 cm de rădăcină de ghimbir
  • un sfert lămîie, fără coajă

Toate ingredientele se bagă în blender. Sucul se poate bea imediat ce a ieşit din blender sau după ce a stat câteva ore  în frigider.

Suc de sfeclă, afine, broccoli şi măr

Dacă vrei un suc perfect pentru o cură de detoxifiere, aceasta este alegerea perfectă. Această băutură conţine ingrediente pline de vitamine, fier şi potasiu, cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, perfecte pentru a elimina substanţele rele din corp.

Ingrediente:

  • 2 sfecle roşii
  • 2 căni de afine
  • 1 măr
  • 2 morcovi
  • jumătate de cană de broccoli
  • 1 lămâie fără coajă
  • 1 cm de rădăcină de ghimbir
  • o cană de apă de cocos

Toate ingredientele ar trebui tăiate cât mai mic, pentru a încăpea în blender sau storcător. Sucul poate fi băut imediat după ce a fost făcut sau după ce a stat câteva ore la frigider.

Suc de roşii cu sfeclă

Bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi, acest suc este perfect dacă vrei să ai energie pentru toată ziua. Prepararea sa durează puţin mai mult, dar merită pe deplin efortul.

Ingrediente:

  • 4 căni de roşii, tăiate cubuleţe
  • jumătate cană de morcov, tăiat cubuleţe
  • o felie de sfecla
  • 1 lingura de sos Worcestershire
  • jumătate de linguriţă de sare
  • un sfert de linguriţă de piper
  • 1 cană de apă
  • un sfert de cană de spanac
  • 1 lingură de pătrunjel tocat

Roşiile se pun într-o oală, alături de morcov, sfeclă, sare piper, sosul Worcestershire şi jumătate de cană de apă. Se lasă la foc mediu până când dă în clocot, apoi se reduce focul la minim şi se lasă încă 20 de minute, acoperit. După aceeea, se adaugă spanacul şi pătrunjelul şi se mai lasă acoperit pentru cinci minute.

Lasă sucul să se răcească şi toarnă tot amestecul în blender, alături de o jumătate de cană de apă. După ce blenderul şi-a terminat treaba, poţi trece sucul printr-o sită înainte de a-l consuma.