Cele mai populare stiluri de amenajări interioare în 2021

Publicat: 15/04/2021 | 10:36

Fiecare casă sau apartament este o extensie a fiecărui om care locuieşte în ea și, indiferent de personalitatea locatarului, amenajarea interioară a spaţiului trebuie să reflecte stilul de viaţă, atât prin design cât şi funcţionalitate. Chiar dacă vorbim de un spaţiu mic sau de un proiect mai amplu, e important să găsești piese de mobilier şi accesorii potrivite stilului tău. La Rovere am găsit produse personalizabile care transformă orice spaţiu într-o oază de relaxare şi linişte în care poţi veni cu plăcere.

Scurt istoric despre amenajările interioare

Cele mai vechi dovezi care atestă faptul că oamenii obișnuiau să își amenajeze spațiul de locuit datează încă din preistorie, odată cu apariția primelor comunități. Chiar dacă accentul era pus pe funcționalitate, oamenii obișnuiau să își decoreze locuințele cu desene, flori sau lemne și pietre cu diferite forme, fapt ce ne face să credem că designul interior este un instinct primordial și un semn al inteligenței.

Ulterior, grecii și romanii au stabilit unele stiluri de design interior în care clădirile erau ornamentate în numele credinței, care joacă un rol important în societate și astăzi.

Secolul XV pune accentul pe sculpturi, tapiserii și picturi murale care se întindeau pe tavanuri și pereți întregi. Frumusețea și funcția elementelor de design erau la fel de importante.

Astăzi, putem spune că suntem încă într-o epocă în care designul interior este văzut că formă de evadare și expunere a personalităţii.

Cele mai populare stiluri de amenajări interioare în 2021

Există o mulțime de stiluri de design interior unice, din care poți să te inspiri și să-l găsești pe cel potrivit pentru tine. Gama largă de piese de mobilier și accesorii de la Rovere oferă soluții pentru toate stilurile, indiferent de suprafața spațiului pe care vrei să-l amenajezi. Mai mult decât atât, piesele pot fi personalizate în funcție de stilul pe care vrei să îl abordezi și de funcționalitățile de care ai nevoie. Iată care sunt stilurile la modă în amenajări interioare.

Stilul tradiţional

Stilul tradiţional este unul dintre stilurile de amenajări interioare care îşi păstrează frumuseţea şi farmecul în zilele noastre și este reprezentat de palete bogate de culori și o varietate de texturi și linii curbe. Mobilierul este confortabil, în primul rând, dar şi ornamentat, fiind capitonat cu materiale deosebite, cum ar fi catifeaua, mătasea și brocartul. Dintre culorile folosite în stilul tradiţional amintim: nuanţe naturale de lemn, bej sau alb, cu elemente de accent pe roşu sau verde.

Stilul modern

Stilul modern este un stil de amenajare practic, în care se pune accent pe utilitatea mobilierului şi accesoriilor. Caracteristicile acestuia se rezumă la palete de culori simple şi la utilizarea metalului şi a sticlei. De asemenea, mobilierul este simplu, lipsit de ornamente, păstrând eleganța şi originalitatea. Cromatica stilului modern include culori inspirate din natură: alb, negru, gri, nuanţe de lemn, verde.

Stilul industrial

Stilul industrial a apărut din dorinţa de a readuce la viaţă spaţii nelocuite din oraşe (depozite, hale de producţie, clădiri industriale). Acesta oferă un sentiment de cruditate în multe dintre elementele care îl caracterizează. Astfel, nu este deloc obişnuit ca, într-un spaţiu amenajat în stil industrial, să vezi expuse cărămida, conductele, barele de fier, betonul și lemnul. Gândeşte-te la camere cu tavane înalte, cherestea veche și corpuri de iluminat metalice suspendate, la care adaugi una sau două piese de artă abstractă sau fotografie pentru a adăuga un strop de culoare unei scheme derivate din lemn și metal.

Stilul industrial se potriveşte oricărei persoane rebele care îşi expune, cu drag, aşa zisele imperfecţiuni.

Stilul shabby chic

Shabby chic este un stil de amenajare interioară care îmbrățișează aspectul uzat al accesoriilor și pieselor de mobilier. După cum o spune şi numele: shabby, care înseamnă ponosit – și chic.

Acest stil este unul dintre cele mai populare, deoarece nu necesită un buget mare și îi permite locatarului să îşi exprime creativitatea. Mobilierul are un aspect nefinisat, cu linii curbate, ornamente și gravuri, și culori calde, de la alb, bej și gri, până la roz, lavandă și turcoaz.

Stilul shabby chic este potrivit oricărei persoane care pune accent pe frumusețea naturală a lucrurilor.

Stilul rustic

Stilul rustic este caracterizat de elementele imperfecte care crează o atmosferă primitoare. Ca nuanțe principale predomină cele inspirate de lemn sau tonurile de gri, accentuate de roşu, verde, galben sau verde. Piesele de mobilier sunt robuste şi au un aspect imperfect şi se potrivesc perfect în decorul construit din elemente naturale, cum ar fi piatra, pieile de animale sau chiar crengi şi trunchiuri de arbori. Stilul rustic se potriveşte oricui îşi doreşte un colţ de natură la el acasă.

Așadar, indiferent ce stil preferi, personalizează-l după propriile preferințe și transformă spațiul de locuit într-un loc în care să te simți cu adevărat acasă.