Cele mai periculoase clanuri interlope din Iași par să fi făcut pace, după ani de rivalitate. Ce gest a dus la marea împăcare

Publicat: 21/04/2021 | 17:46

La Iași, mai ales pe timpul pandemiei, războaiele dintre interlopi nu se mai țin de mult în stradă, ci în mediul online. Ultimul dintre conflicte s-a iscat între clanul Corduneanu și nepoții lui Cosmos Tănase. 

Jurnaliștii de la BZI scriu că aceste două familii interlope sunt de ani întregi rivale. Familia Tănase numără mai mulți membri, iar cel mai cunoscut dintre ei este Cosmos Tănase, un interlop din garda veche, care a făcut cunoștință cu palma justiției, iar de scandaluri în stradă nu a stat departe.

Atunci când vine vorba de nepoți, Jean Brăileanu și fratele său, Constantin Vandam sunt cei mai vocali, aici vorbind, bineînțeles de mediul online. Aceștia s-au luat în repetate rânduri pe rețelele de socializare de frații Corduneanu.

Jean și Vandam i-au făcut pe Corduneni în toate felurile, iar cei ndoi nu au stat să se uite. După ce s-au înjurat ca la ușa cortului în ultimii ani și s-au amenințat cât s-a putut de mult, ceva pare că s-a întâmplat iar acum situația între cele două clanuri pare a fi una „pe pace”.

Vasilică Corduneanu își cere scuze public

Încă de acum câteva săptămâni, prin lumea interlopă circulă dovada aplanării conflictului.  Vasilică Corduneanu, unul dintre frații Corduneanu, s-a filmat în timp ce își cere scuze public pentru că l-a înjurat pe Ulise, tatăl fraților Jean și Vandam.

Ulise a decedat în urmă cu câțiva ani, iar de la moartea acestuia, frații Corduneanu nu au ezitat să-i atingă pe cei doi frați în punctul sensibil. Mai precis, Vasilică s-a filmat în timp ce a vorbit urât despre Ulise și i-a amenințat pe cei doi frați.

„Vreau să-mi cer scuze pentru că am vorbit urât despre Ulise. Știe lumea la ce mă refer. A intervenit cine a intervenit din Iași și vrem să fie pace. Nu vrem altele, de aceea îmi cer scuze”, a spus Vasilică într-un live făcut pe Facebook.

„Scuzele au fost acceptate. Noi suntem orgolioși și pentru familie mergem până în pânzele albe”

La scurt timp după ce a fost postat videoclipul, familia rivală a postat un videoclip în care spuneau că au acceptat scuzele venite din partea lui Vasilică Corduneanu. Conflictul dintre cele două familii se pare că s-a stins pentru un moment, însă oricând s-ar putea aprinde.