Cel mai tânăr pacient vindecat de COVID-19 are doar 16 zile: ”M-am speriat, dar am decis să-l las pe mâna medicilor”

Publicat: 30/04/2020 | 18:17

Cel mai tânăr pacient care s-a vindecat după ce a fost infectat cu noul coronavirus are doar… 16 zile. Bebelușul, născut sănătos, a fost infectat cu COVID-19 după doar 5 zile de la naștere, iar ulterior a fost tratat de medici timp de 11 zile.

”Este cel mai tânăr pacient din întreaga lume care s-a recuperat de această boală, a informat Ministerul filipinez al Sănătăţii, potrivit agerpres.ro.

Micuțul Kobe Manjares din Filipine a fost internat la Spitalul Naţional Pediatric din Manila, unde a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi a fost tratat timp de 11 zile. ”Felicităm curajoasa echipă de medici pentru această reuşită”, au notat reprezentanții Ministerului Sănătății din Filipine pe pagina de Facebook a instituției.

(CITEȘTE ȘI: CUM E POSIBIL? UN FILM DIN 2011 A PREVĂZUT ÎN TOTALITATE PANDEMIA DE CORONAVIRUS DIN 2020. CUM A APĂRUT VIRUSUL UCIGAȘ, DE FAPT)

”Trebuie să-l internăm dacă vreau ca fiul meu să trăiască

Bebelușul a venit pe lume sănătos – pe data de 12 aprilie -, dar a trebuit să fie internat după numai cinci zile,  prezentând  simptome de febră şi tuse. Până acum, conform sursei citate mai sus, autorităţile medicale din Filipine nu au oferit informaţii suplimentare referitoare la modul în care s-a putut infecta bebeluşul sau la starea de sănătate a mamei sale. Tatăl micuțului a povestit că testul pentru noul coronavirus i s-a făcut bebelușului la secția ”Urgențe”, iar medicii au spus că trebuie neapărat internat.

”Când am ajuns la urgenţă i s-a făcut testul. Doctorul mi-a spus că trebuie să-l internăm dacă vreau ca fiul meu să trăiască. M-am speriat, dar am decis să-l las pe mâna medicilor”, a povestit tatăl său Ronnel Manjares.

(VEZI ȘI AICI: NOUL CORONAVIRUS TE POATE INFECTA PRIN OCHI, NAS SAU GURĂ, DAR ȘI PRIN AERUL RESPIRAT. CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU A TE PROTEJA)