Cel mai tânăr mort de coronavirus în România. Câți ani avea cazul nr 40

Publicat: 29/03/2020 | 14:25

Scenariul 4 în care va intra România după ce numărul pacienților infectați cu noul coronavirus va atinge cifra 2.000 se apropie, din nefericire, cu pași repezi. În ciuda tuturor măsurilor sanitare luate, COVID-19 continuă ”asalturile” mortale, iar bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns – astăzi – la 40.

Nu numai vîrstnicii sunt afectați de acest virus mortal, așa cum se presupunea la începutul crizei medicale mondiale. Iar încă un argument în acest sens – nedorit de altfel, dar confirmat de o realitate dureroasă – este pacientul nr. 40 din România.

Discutăm despre o tânără de numai 27 de ani, domiciliată în județul Botoșani. Pe data de 22 martie, femeii i-au fost recoltate probe biologie, iar după ce s-a efectuat analiza s-a constatat că era infectată cu COVID-19. Pacienta a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Iată și informațiile oficiale despre acest caz cutremurător, încă unul dintr-o serie neagră.

”Deces 40: Tânără, 27 ani, cu domiciliul în județul Botoșani. În data de 22.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru Covid-19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. Rezultatul testării din data de 23.03.2020 a fost pozitiv. Data decesului: 29.03.2020, la Spitalul Boli Infecțioase Iași. Patologie preexistentă: Diabet zaharat tip I decompensat”.

(CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA INTRĂ ÎN SCENARIUL 4. CE INTERDICȚII DRASTICE NE VOR FI IMPUSE DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE)