Cel mai tânăr bolnav de COVID-19 s-a vindecat și a fost externat. Care este starea bebelușului

Publicat: 01/05/2020 | 16:53

Bebelușul de o lună, cel mai tânăr pacient infectat cu noul coronavirus, s-a vindecat și a fost externat, împreună cu mama sa, din Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Cei doi se întorseseră de curând din Franța, în județul Alba, la începutul lunii aprilie, iar ulterior au fost în carantină.

Pe data de 5 aprilie, mama şi copilul au fost transportaţi din carantină la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.

„În cursul zilei de astăzi, 1 mai, cel mai tânăr pacient din judeţul Sibiu, un bebeluş care la data internării prin transfer de la o unitate sanitară din judeţul Alba, avea 17 zile şi era confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2, atât el cât şi mama lui, au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

A fost transferat de urgență

Datorită vârstei mici a pacientului, s-a luat decizia transferării la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, unde copilul şi mama lui au fost trataţi.

„Pacienta prezenta tuse, iar bebeluşul era uşor febril, fiind izolaţi în cadrul secţiei de Pediatrie şi, ulterior, în cadrul secţiei de Boli Infecţioase, unde au primit îngrijiri medicale. Acestora li s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au ieşit pozitive în cursul zilei de 06.04.2020”, precizau, la acea dată, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Imagine de Public Co de la Pixabay