Cel mai spectaculos fenomen natural al Paștelui. Cum arată apa mării când ia foc. VIDEO

Publicat: 19/04/2020 | 10:24

Un fenomen natural spectaculos are loc în lumea întreagă. „Scânteie de mare” se produce în toate apele mari ale lumii, mai ales în cele calde și face apa mării să strălucească de parcă a luat foc și este cauzată de fitoplanctonul bioluminiscent.

Cel mai des „Scânteie de mare” are loc în Maldive şi Tasmania, dar a fost, de asemenea, observat şi pe coastele din Țara Galilor. Planctonul apare mai des în unele părți din nordul Țării Galilor în vară, dar date recente sugerează că fenomenul a fost observat şi în sud, în ultimele săptămâni.

Planctonul îţi luminează în palmă

Un bărbat familiarizat cu fenomenul este fotograful Kris Williams. Acesta a surprins în ultimii ani imagini uimitoare ale fascinantului fenomen.

„Am avut norocul să asist la bioluminiscența de pe coasta de la Multe ori în ultimii cinci ani, atât în ​​nordul, cât și în Țara Galilor de Sud. Poți să scoti apa în mâini și să vezi planctonul acoperindu-ți degetele ca niște stele minuscule sau să înoți în apă și să privești cum se aprind valurile unde înoți prin ele. Este cu adevărat ceva magic de văzut și experimentat!”, a spus Kris Williams.

Alyn Wallace, un alt fotograf, a scris pe blog despre experiența sa. Acesta chiar a înotat cu planctonul bioluminescent. „A fost unul dintre acele lucruri pe care nu am crezut niciodată că le-aș experimenta fără să călătoresc pe jumătate prin lume, dar țara mea natală, Țara Galilor, continuă să mă fascineze.

Fiind înconjurat de strălucirea albastră a planctonului bioluminescent, în timp ce înoptam sub grația Căii Lactee a fost unul dintre cele mai suprarealiste și magice momente ale vieții mele”.