Cel mai bogat om din lume se alătură luptei împotriva coronavirusului. A donat 100 de milioane de dolari. La cine vor ajunge banii

Publicat: 03/04/2020 | 16:34

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, a anunțat că va dona 100 de milioane de dolari iniţiativei America’s Food Fund, lansată de fundaţiile Apple, Ford, femeia de afaceri Laurene Powell Jobs şi actorul Leonardo DiCaprio.

Fondul, care avea ca scop ințial suma de 12 milioane de dolari, va fi folosit pentru furnizarea de alimente pentru cei afectaţi de criza provocată de pandemie.

Proiectul, dedicat şi copiilor care depind de mesele oferite în şcoli pentru a supravieţui, va fi realizat în colaborare cu World Central Kitchen şi Feeding America.

De ce a luat decizia

Fondatorul Amazon a mărturisit că, în SUA, şi înainte de pandemie erau foarte multe familii vulnerabile din acest punct de vedere, dar „COVID-19 a amplificat semnificativ această sursă de stres”.

În aceeași situație se află și în cazul băncile de alimente se bazau pe donaţiile de la restaurante, care în prezent sunt închise.

Jeff Bezos s-a alăturat astfel unei liste de celebrităţi care au făcut donaţii substanţiale în beneficiul persoanelor vulnerabile.

Și Oprah Winfrey a anunţat, joi, că va dona 10 milioane de dolari pentru cei afectaţi de pandemia de coronavirus. O parte din sumă va fi donată aceluiaşi fond caritabil America’s Food Fund, scrie TMZ.