Cei care s-au vindecat de coronavirus se pot infecta din nou. Anunțul făcut de OMS

Publicat: 25/04/2020 | 18:13

Cei care s-au vindecat de coronavirus se pot infecta din nou. Organizația Mondială a Sănătății explică faptul că nu se pune problema imunizării în acest moment în ceea ce privește pandemia de coronavirus din țara noastră.

”Nu există nicio dovadă că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi care au anticorpi sunt protejate de o a doua infecţie. Până la data de 24 aprilie niciun studiu nu a evaluat dacă prezenţa de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 conferă imunitate împotriva unei viitoare infecţii cu acest virus la oameni”, se arată într-un comunicat OMS.

Potrivit OMS, „persoanele infectate cu unul sau altul dintre aceste virusuri sunt susceptibile să producă anticorpi care interacţionează cu anticorpii produşi de infecţiile provocate de SARS-CoV-2 şi trebuie, prin urmare, obligatoriu verificate”.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 218 noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi, 25 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 10.635 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.890 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 579 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Erau internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova.