Cea mai mare rețea de trafic de droguri din Iași, în fața procurorilor. Detalii incredibile: indivizii puneau femeile să transporte heroina în vagine

Publicat: 17/12/2020 | 20:19

Una dintre cele mai mari rețele de trafic de droguri din țară a fost identificată și urmează să răspundă în fața legii. Peste 20 de ieșeni au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Tinerii apelau la metode extreme pentru a putea să transporte drogurile fără probleme. Procurori au mărturisit că infractorii obișnuiau să transporte heroina în vaginele femeilor, relatează presa locală,Bzi.ro.

Cei vizați și trimiși în fața instanței sunt Mitică Marinescu, Camelia Dinu, Doinița Ioniță (zisă „Dana Mitică”), Robert Marinescu, Niculae Sticlan (zis „Nicu Kapai”), Zamfira Florentina Sebastian, Florentin Costache, Andrei Ștefan, Mihai Bălteanu (zis „Duțu”), Oprea Pulbere (zis „Bebe a lu’ Ștoacă”), Ady Șerban (zis „Buză”), Silviu Gațu (zis „Durluț”), Gigel Schollaret Udilă, Vasile Paraschiv (zis „Sile”), Constantin Adrian Barhan, Dragoș Valentin Nichifor, Ioana Ramona Popa, Vasile Andrei, David Lucian Dumitrașcu, Răzvan Petrică Acsinte și Ciprian Crîșmăruc, pentru trafic de droguri.

Tribunalul Iași  urmează acum să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

CITEȘTE ȘI: Cum s-a folosit “Împăratul interlopilor” de programarea la coafor a iubitei ca să scape de arestare + Care a fost contribuția lui “Ciocate” în mega-dosarul drogurilor

Caz urmărit de câteva luni

În urmă cu câteva luni a început investigația amănunțită a rețelei de droguri. După ce la sfârșitul lunii iunie, Ady Șerban s-a predat Poliției ieșene. Acesta ar fi fugit în momentul în care oamenii legii efectuau percheziții. Alături de Gruia Todică, acesta ar fi cumpărat drogurile de la o rețea din cartierul bucureștean Ferentari.

CITEȘTE ȘI: Giani Kiriță, “denunțat” în dosarul grupării mafiote a lui Alex Bodi. Ar fi asistat la un șantaj și ar fi fost la petreceri unde s-ar fi consumat droguri

În Iași au fost făcute 7 percheziții domiciliare. „Mascații” au descins și la casa lui Gruia Todică.

„La începutului anului 2018, în municipiul Iași s-a constatat o creștere a traficului de droguri de mare risc, respectiv heroină. În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că mai multe persoane din municipiul Iași, începând cu luna aprilie 2018, s-au aprovizionat cu droguri de mare risc – heroină din cartierul Ferentari, municipiul București, droguri pe care, mai apoi, le transportau în municipiul Iași și le dețineau atât în vederea consumului propriu, cât și în vederea comercializării către o clientelă tot mai vastă de consumatori de asemenea substanțe, care, în timp, au devenit dependenți”, au menționat anchetatorii.