Cea mai mare dezamăgire a lui Liviu Dragnea: „Mă și feresc să vorbesc urât”. Atac neașteptat la adresa lui Vasile Dîncu

Publicat: 25/06/2020 | 19:12

În startul primul interviu pe care l-a dat de când a fost încarcerat la penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a povestit despre „statul paralel” și legătura dintre fostul său prieten, Vasile Dîncu și relația acestuia cu prim-adjunctul SRI, Florian Coldea.

Potrivit lui Dragnea, pe cei doi îi leagă o prietenie veche, iar Vasile Dîncu este omul care l-ar fi pus în legătura prima dată cu oamenii „statului paralel”.

Citește și: Liviu Dragnea acuză conducerea penitenciarului Rahova de cenzură: „Nu am avut voie să fac asta 13 luni”. Reacția ANP

„Eu îmi asum faptul că l-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Am ținut enorm la Vasile Dincu. Mă și feresc să vorbesc urât. Eu vreau să spun că despre statul paralel primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dincu. Primele explicațîi despre ce înseamnă acest sistem ocult mi le-a făcut prietenul meu Vasile Dincu.

Le știa din discuțiile pe care le avea cu cei de la SRI, Maior și Coldea. Ceea ce mi-a spus s-a adeverit. Nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau o reprezentare în realitate. Vă dau un exemplu, în legătură cu procesul care m-a adus aici, care e un proces politic.

Seara în care s-a întâmplat totul

Într-o seară am fost cu Călin Tăriceanu la Antena 3, chiar în seara în care ANAF s-a dus să îi scoată din sediu. Dincu și Coldea erau împreună, se uitau împreună la Antena 3 şi în timpul emisiunii Kovesi l-a sunat pe Coldea. Era foarte nervoasă, că o să mă bage în pușcărie, cum îmi permit eu să apăr Antena 3, care este un post împotriva dumeaei.

Nu rata: Cum arată Liviu Dragnea după un an de închisoare. Schimbarea e dramatică. FOTO

Cu dosarul referendumul Vasile Dincu era foarte revoltat, ii certa pe cei de la SRI că e un dosar politic și trebuie să înceteze practicile acestea. Orice ar fi, eu nu mă dezic de el, pentru că mulți ani am avut extrem de multe discuții”, a declarat Dragnea, în interviul de la Realitatea TV.

Sentința lui Dragnea

În data de 27 mai 2019, fostul lider PSD a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.