Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță la munte, de sărbători. Raed Arafat a făcut anunțul 

Publicat: 10/12/2020 | 21:55

 

Odată cu prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, au fost adoptate și noi măsuri privind sărbătorile de iarnă. De asemenea, sunt impuse noi reguli și pentru petrecăreții care vor să meargă în vacanță, la munte. 

Pentru că urmează o perioadă în care românii vor dori să plece în vacanță, la munte Raed Arafat a ținut să facă unele precizări. Cei care vor dori să se plimbe cu telecabina trebuie să știe că nu vor fi admise decât 10 persoane în interiorul acesteia. Mai mult, toți doritorii vor fi nevoiți să poarte masca de protecție, pe durata plimbării.

”O măsură în plus vizează organizarea transportului operatorilor de cablu pe pârtiile de schi, care va fi reglementată prin ordin comun al ministerlor implicate. Se va stabili cum să se desfășoare transportul pe cablu, probabil dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, doar 10 vor putea fi transportate.”, a declarat șeful DSU.

CITEȘTE ȘI: „MEDICUL ALEXANDRU RAFILA A FOST TESTAT POZITIV. „S-A CONFIRMAT INFECŢIA ŞI ÎN CAZUL MEU, ASTA E SITUAŢIA

Raed Arafat: „Încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți”

Șeful Departamentului de Urgență le-a recomandat românilor să limiteze numărul de persoane cu care vor să se întâlnească. Pentru a nu pune vreo persoană în pericol, Raed Arafat îndeamnă populația să-și petreacă sărbătorile acasă.

De sărbători încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce va urma. Rămâne totul limitat: petrecerile cu sute de oameni, e clar că nu vor avea loc. În rest toate măsurile care au fost și până în prezent rămân în vigoare, mai puțin decizia care viza închiderea piețelor. S-a stabilit deja că piețele vor rămâne deschise.”

Raed Arafat: „Situația nu e încă sub control”

Din cauza numărului mare de infectări pe care-l înregistrează zilnic Bucureștiul, Raed Arafat îndeamnă pe toată lumea să respecte măsurile impuse de autorități. Să nu uite de distanțarea socială, să poarte masca de protecție într-un mod corect și să păstreze igiena.

Gândiți-vă că situația nu este încă sub control și nu suntem într-o scădere consistentă a ratei de infecție. În București, numai în ultimele două zile am avut un număr de 1700 de cazuri, asta înseamnă o presiune enormă pe sistemul sanitar. Se impune a fiecare dintre noi să respecte măsurile recomandate, portul măștii peste tot în spații deschise, distanțarea fizică, măsurile de igienă (…)”, a continuat șeful DSU.

VEZI ȘI: „A FOST ACTUALIZATĂ LISTA ȚĂRILOR CU RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT. CEI CARE VIN DIN ACESTE LOCAȚII VOR INTRA ÎN IZOLARE