Ce trebuie să facă cei care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin, în contextul restricţiilor de circulaţie

Publicat: 25/03/2020 | 16:59

Ministrul de Interne, Marcel Vela a explicat, ce trebuie să facă cei care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin, în contextul restricțiilor de circulație.

Marcel Velea a spus, la DIGI24, că persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin  trebuie să dea o declarație în care să specifice acest lucru. „Face o declarație că el locuiește acolo și a ieșit să facă sport omul”, a fost exemplul pe care l-a oferit Ministrul, referitor la restricţiile impuse prin Ordonanţa Militară numărul 3. (CITEȘTE ȘI: PRIMUL TEST ON-LINE CARE ÎȚI ARATĂ DACĂ AI FOST INFECTAT CU COVID-19 A FOST LANSAT! AFLĂ DACĂ ESTE MOMENTUL SĂ AJUNGI LA DOCTOR)

De asemenea, Ministrul a mai spus că declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator, pe care oamenii trebuie să le aibă asupra lor, pot fi prezentate și pe telefon, atunci când sunt cerute de către poliţie. (VEZI ȘI: PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS, DECLARAȚII DE ULTIMĂ ORĂ: ”SE CONTUREAZĂ O RECTIFICARE BUGETARĂ EXTRAORDINARĂ PENTRU DOMENIUL SĂNĂTĂȚII ȘI AL ȘOMAJULUI!”)

„Nu suntem atât de categorici încât să se sperie populația sau cetățenii că nu știu ce facem. Trebuie să colaboreze și să conștientizeze fiecare cetățean că este în interesul lui. Nu venim cu măsuri coercitive sau cu restricții în interesul Guvernului, al statului sau al nostru, ca administratori. Ceea ce facem este în interesul cetățenilor și ei trebuie să conștientizeze că noi suntem aici să-i putem ajuta pe ei”, a declarat Marcel Vela.