Ce tratament primesc românii diagnosticați cu coronavirus? Primul vaccin va fi testat în aprilie

Publicat: 10/03/2020 | 16:59

Se pare că, românii care au fost infectați cu noul coronavirus o să fie tratați cu un cocktail de medicamente folosite pentru HIV şi gripă.

Conform Antena 3, două persoane din Timișoara au fost vindecate folosind această schemă de tratament. Mixul a fost creat de directorul Institutului Matei Balş din Capitală, Adrian Streinu Cercel, spune şeful secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Victor Babeş din Timişoara. (CITEȘTE ȘI: ALERTĂ! ÎNCĂ OPT CAZURI DE CORONAVIRUS CONFIRMATE ASTĂZI ÎN BUCUREȘTI!)

 „Aceşti pacienţi au beneficiat de un tratament antiviral specific care se pare a fost eficient, la două-trei zile ei deveneau negativi”, a spus Virgil Musta, şef Secţie Boli Infecţioase Spitalul Victor Babeş din Timişoara, pentru sursa citată. (VEZI ȘI:  CAZ ATIPIC DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! UN BĂRBAT A FOST DEPISTAT POZITIV, DEȘI ARE SIMPTOME COMPLET DIFERITE)

Primul vaccin în studiu clinic pe oameni o să apară în aprilie

Potrivit raportuldegarda.ro, o compania de biotehnologii, Moderna Therapeutics a conceput și livrat primele flacoane ale vaccinului său contra COVID-19 către Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, care se va ocupa de pregătirea vaccinului pentru testare umană.

Se pare că testările o să înceapă în luna aprilie și o să se efectueze pe un număr de 45 de subiecți sănătoși. Această etapă va dura trei luni și abia după putem vorbi de un vaccin viabil.

Japonia și China își tratează bolnavii cu Avigan

Zhang Xinmin, directorul Centrului Național pentru Dezvoltare Biotehnologică din cadrul Ministerului Științei și Tehnologiei din Republica Populară Chineză,  susține că o serie de medicmente ca: Remdesivir și Favipiravir au dat rezultate în tratarea coronavirusului.

De asemenea, el a mai declarat că se folosesc diverse abordări tehnologice pentru a obține cât mai repede un vaccin.