Ce țară europeană nu a înregistrat, până acum, niciun deces din cauza noului coronavirus

Publicat: 14/04/2020 | 23:43

Spania, Italia, Germania și Franța sunt țările europene afectate grav de pandemia de coronovirus, numărul pacienților infectați crescând alarmant, iar numărul deceselor fiind din ce în ce mai mare, în pofida tuturor măsurilor medicale. 

Totuși există și o țară europeană care nu a raportat niciun deces din caua COVID-19, iar aceasta este Feroe. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a comunicat că acesta este singurul stat din Europa care a reușit să scape de virusul ucigaș.

Lupta acerbă cu noul coronavirus a fost câștigată după ce Debes Christiansen – șeful Laboratorului Național de Referință pentru Bolile Peștilor și Animalelor, din capitala Tórshavn – a avertizat guvernul Insulelor Feroe, încă din luna ianuarie, că trebuie să ia toate măsurile necesare pentru situația nedorită în care noul coronavirus își va face apariția.

(CITEȘTE ȘI: ROMÂNCĂ DE 24 DE ANI, INFECTATĂ CU CORONAVIRUS: ”APĂ NU PRIMIM. MÂNCAREA E CA DE SPITAL. ASISTENTELE, DE NOTA 10”)

Au fost testați 10% din cei de 61.000 de locuitori

În Insulele Feroe au fost testați 10% din cei de 61.000 de locuitori ai arhipeleagului iar cadrele medicale au putut să urmărească răspândirea virusului și să plaseze în carantină – în timp util – cele 184 de persoane testate pozitiv cu coronavirus, potrivit informațiilor furnizate de The Guardian.
„Este foarte ușor să vă adaptați. Singurul lucru pe care l-am schimbat au fost doar câteva dintre ingrediente. În activitatea noastră normală studiem virușii peștilor și bacteriile de pește, iar în acest caz (n.red. – COVID-19) am schimbat doar cele trei componente specifice coronavirusului”, a declarat cercetătorul din Insulele Feroe.