Ce subiecte au picat la Chimie, la Bacalaureat. Vezi PDF şi barem de rezolvare

Publicat: 25/06/2020 | 07:29

Ultima probă a examenului de Bacalaureat se susține astăzi și reprezintă alegerea pe care au făcut-o elevii, în funcție de profilul de liceu pe care l-au urmat. Astfel, unii dintre ei au ales să dea examenul astăzi la Chimie și să încheie cu brio poate cel mai greu an din viața lor. 

Elevii de clasa a 12-a susțin astăzi ultima probă la examenul de Bacalaureat, așa că mai sunt doar câteva ore și pot răsufla ușurați. Deși examenul de anul acesta s-a desfășurat diferit față de cele din anii precedenți, din cauza pandemiei de coronavirus, elevii sunt optimiști că totul va decurge bine și vor primi notele de care au nevoie.

NU RATA – BACALAUREAT 2020. CE SUBIECTE AU PICAT LA GEOGRAFIE. VEZI PDF ŞI BAREM DE REZOLVARE

Astfel, astăzi elevii susțin proba la alegere în funcție de profilul de liceu pe care l-au urmat în toți cei 4 ani. Probele la alegere sunt: Geografie, Chimie, Biologie, Filosofie, Economie, Logică, Informatică. Subiectele la examenul de Bacalaureat – proba Chimie vor fi afișate după ora 9:00, atunci când și CANCAN.RO le va publica.

Bacalaureatul din 2020 se desfășoară diferit, din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus din România a impus altfel de reguli pentru elevii de clasa a 12-a, iar examenul de Bacalaureat se desfășoară în condiții speciale.

CITEȘTE ȘI – EDU.RO A ANUNŢAT BAREMUL PENTRU PROBELE DE MATEMATICĂ ŞI ISTORIE LA BACALAUREAT. IATĂ CÂT DE SIMPLU SE REZOLVAU EXERCIŢIILE

Elevilor li se măsoară temperatura, primesc mască la intrarea în sala de examen și trec printr-un tunel dezinfectant, toate aceste măsuri fiind luate pentru a se evita infectarea cu COVID-19. De asemenea, în sălile de clase în care susțin exaemenele, elevii poartă, obligatoriu, masca de protecție pe toată durata examenului, respectiv 3 ore.

Calendarul examenelor de Bacalaureat 2020

Probele scrise

22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

1-6 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor

7 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale de la BAC 2020.