Ce studii aveau Nicolae și Elena Ceaușescu? Astăzi cu greu ar putea să își câștige existența

Publicat: 16/01/2020 | 16:12

În perioada comunistă, România l-a avut ca președinte pe Nicolae Ceuașescu. În urma revoluției din 1989 el și soția sa Elena au fost înlăturați de la conducerea regimului și executați.

Deși cei doi au condus țara, ei aveau doar patru clase. Despre Nicolae Ceaușescu s-a spus mereu că era un analfabet. El a studiat în Scornicești, satul său natal, și a făcut doar patru clase. (CITEȘTE ȘI: CUM ARATĂ NEPOATA LUI NICOLAE CEAUȘESCU? ESTE STUDENTĂ LA ARHITECTURĂ ȘI ARE PLANURI MARI)

Elena Ceaușescu a devenit doctor în chimie în anul 1967, cu teza „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, dar și ea avea tot doar patru clase.  Mereu a vrut să pară o femeie educată, însă în autobiografia ei scrie excat care era nivelul de educație pe care îl avea.  „Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comuna Petrești, Dâmbovița, în anul 1919 la 7 ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori, avere 4 hectare de pământ și casă de locuit.  În tre ani 1926 – 1930 am făcut școala primară unde mam născut. În anul 1936 am venit la București, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acțiuni am fost concediată…”, Elena Ceaușescu în autobiografia din anul 1949, înaintată partidului comunist.

Cum a cunoscut-o Nicolae Ceaușescu pe Elena Ferentari

Cei doi s-au cunoscut în anul 1939, la o petrecere, în Ferentari, organizată de breasla lucrătorilor din industria textilă, pielărie și încălțăminte. În cadrul petrecerii se desfășura un concurs de frumusețe, iar Elena a câștigat titlul de Regina Muncii. Ea a reușit să obțină această titulatură pentru că de fapat câștigătoarea era cea care reușea să vândă cele mai multe cărți poștale, iar Elena a reușit să fie prima cu ajutorul lui Nicolae Ceaușescu. El a cumpărat un număr impresionant de cărți poștale în contul ei.

Un discurs ținut de Nicolae Ceaușescu la acea petrecere i-a adus o condamnare la închisoare. A râmas în spatele gratiilor  între 1940 și 1944. Elena a fost alături de el în acea perioadă și îl vizita constant la Jilava, unde aveau momente de intimitate, cu acordul paznicilor.