Ce studii are, de fapt, Lidia Fecioru, celebrul parapsiholog de la Antena 3

Publicat: 18/02/2020 | 15:09

Lidia Fecioru este invitata permanentă a emisiunii Adevăruri Ascunse de la Antena 3, unde face echipă cu Mihai Voropchievici şi le prezintă telespectatorilor informaţii interesante despre zodii sau din domeniul ezoteric. Foarte puţină lume ştie, de fapt, ce studii are aceasta.

Lidia Fecioru a studiat medicina

Lidia Fecioru se intitulează bioenergoterapeut şi parapsiholog, dar multă lume nu ştie că, la bază, ea a făcut Facultatea de Medicină de la Chişinău, după care a lucrat pentru puţină vreme ca medic legist, apoi la departamentul de crimă organizată.

Vedeta Antenei 3 nu s-a simţit, însă, niciodată în largul ei în această postură şi simţea că poate face mai mult. Într-un interviu acordat cu ani în urmă, ea povestea că pe parcursul facultăţii a avut impresia că a mai învăţat cândva materiile care i se predau.

După ce i s-a făcut astrograma, a aflat că de trei vieţi se ocupa cu aşa ceva. Fascinată de această descoperire, a luat decizia de a pleca la Moscova, unde a studiat parapsihologia. În anul 1991, avea să se mute în România, iar apoi şi-a deschis un cabinet de bioterapie şi de medicină alternativă..

De câţiva ani de zile, ea este o prezenţă nelipsită din platoul Antenei 3, telespectatorii acestui post urmărind-o în fiecare sâmbătă seara. la emisiunea cu tematică parapsihologică Adevăruri Ascunse.

Ce este bioenergoterapia, domeniul de activitate al Lidiei Fecioru

Fecioru este specializată în bionergoterapie, o ramură parapsihologică destul de controversată, care porneşte de la premisa conform căreia bolile sunt cauzate de dezechilibre energetice şi de goluri de energie. Practicanţii acestei ramuri consideră că pot vindeca boli grave cu ajutorul bionenergiei.

Bioenergoterapeuţii lucrează cu chakre, centri energetici şi meridiane energetice, pentru a corecta dezichilibre din corpul pacienţilor şi pentru a-i vindeca.

Medicii sunt însă sceptici cu privire la eficienţa acestor metode de tratament, mai ales că bioenergoterapia nu a fost dovedită ştiinţific. Mai mult decât atât, mai mulţi oameni au fost înşelaţi de-a lungul timpului de aşa-zişi tămăduitori care le-au cerut sume de bani în schimbul promisiunii că îi vor scăpa de probleme.

Lidia Fecioru spunea, în urmă ceva vreme, la Antena 3, că nu toate bolile sunt tratabile prin bionenergoterapie şi că cei care vin la cabinetul său trebuie să fie conştienţi de acest lucru. Ea a mărturisit că îi ajută pe oameni să scape de oboseală, de stres sau să prevină îmbolnăvirile, dar că se poate ocupa şi de unele afecţiuni mai serioase.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că bioterapia ține de terapia cu energie umană. Transformăm energia omului în energie pozitivă. Bioenergia recționează excepțional pe funcționalitate. Să spunem că există un nodul tiroidian, tiroida funcționează anapoda. (…) Bioterapia funcționează perfect la chestia asta”, a mărturisit aceasta.