Ce spune Klaus Iohannis despre pandemia COVID-19 din România, după alegeri: „Sunt câteva vești bune”

Publicat: 08/12/2020 | 17:21

La câteva zile de la alegeri, Klaus Iohannis a vorbit despre numărul de infectări din România, dar și despre cum decurge campania de vaccinare anti-COVID-19.

Klaus Iohannis le-a dat vești bune românilor, în ceea ce privește pandemia de COVID-19 de la noi din țară. Șeful statului a punctat faptul că s-au făcut demersuri importante pentru secțiile de ATI, acolo unde bolnavii au cea mai mare nevoie de ajutor.

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit și despre faptul că în România urmează să ajungă o parte din testele rapide pe care deja le-a comandat de ceva timp.

„Tocmai s-a încheiat o ședință de lucru pe care am avut-o cu domnul Nicolae Ciucă, Prim-ministru interimar începând de astăzi, cu ministrul Sănătății și cu alți specialiști – secretarul de stat Arafat, domnul doctor Gheorghiță, care se ocupă de campania de vaccinare.

Klaus Iohannis, vești bune pentru secțiile ATI

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre aparatura care urmează să fie distribuită în secțiile ATI, astfel că se va observa în cel mai scurt timp o îmbunătățire a acestui aspect.

„Sunt câteva vești bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și, prin asta, se va extinde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă. În mai puțin de o săptămână, va veni prima tranșă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate. Și, pentru a veni în sprijinul pacienților cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen.