Ce simt persoanele infectate cu noul coronavirus. Supraviețuitorii avertizează: „Faceți testul dacă ați trecut prin asta!”

Publicat: 21/03/2020 | 14:04

Mai mulți oameni care au fost infectați cu noul coronavirus au explicat ce simptome i-au convins să își facă testul pentru a aflat dacă au contractat sau nu virusului.

Cei care au supravețuit coronavirusului trag un semnal de alarmă și îndeamnă populația globului să facă testul dacă se confruntă cu următoarele simptome, informează Mirror.co.uk. Iată despre ce este vorba:

Durerea sinusurilor

Sinusurile dor cel mai frecvent atunci când persoana începe să simtă o formă a răcelii sau a gripei. Dar, în cazul unui bărbat testat pozitiv de coronavirus a declarat că sinusurile sale erau în „agonie”

Presiune în urechi

Încă un simptom specific infectării cu virusul este presiunea din urechi. Pacienții infectați au senzația acestea că sunt pe cale să explodeze.

Durerea de cap

În ceea ce privește durerea de cap, aceasta pulsează este intensă este uneori tipică unei gripe serioase sau a răcelii, însă ar putea să fie și un simptom al oboselii, deshidratării sau lipsei de fier din organism.

Ochii arși

Cea mai bună cale prin care să descri senzația ochilor care ard este să o compari cu iritatia sau mâncărimea pe care ai avea-o din cauza unei alergii.

Gâtul constrâns

Se pare că pacienții infectați cu COVID-19 experimentează un mixt de simptome ale răcelii și ale gripei, combinate cu simptome tipice unei reacții alergice. Un gât care se simte constrâns poate fi așa din cauza inflamației determinate de tusea excesivă, care este un simptom comun al persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Situația în lume

Numărul total al deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 11.417, în timp ce numărul persoanelor infectate cu noul virus este de 276.462. Italia rămâne țara cu cele mai multe decese înregistrate 4.032 (47.021 persoane infectate), urmată de China – 3.255 decese (81. 008 persoane infectate) și Spania – 1.093 decese (21.571 persoane infectate).