Ce se va întâmpla după pandemia de coronavirus și care vor fi schimbările majore din viața de zi cu zi

Publicat: 20/04/2020 | 10:45

Pandemia de coronavirus va afecta, radical, viața tuturor oamenilor, iar după ce această criză medicală fără precedent se va sfîrși vor apărea schimbări majore, la toate nivelurile. Specialiștii afirmă că suntem martorii unor evenimente fără precedent, iar totul se poate reduce la sintagma ”10 ani de schimbări în doar o săptămână”.

Nimeni nu s-ar fi așteptat la o asemenea provocare mondială indusă de noul coronavirus, dar oamenii se adaptează din mers. Au fost implementate măsuri restrictive pentru a încerca limitarea infecției, foarte mulți oameni au murit din cauza COVID-19, criza este departe de a încheiată. Medicii și specialiștii din întreaga lume caută un vaccin, existând semnale pozitive în acest sens, numai că totul este un proces de durată. Viața tuturor, așa cum a fost ea înainte de pandemie, va suferi transformări importante, iar teama de alte valuri ale infecției nu va dispărea curând.

Concret, se discută – deocamdată – despre 3 schimbări fundamentale ale vieții de zi cu ei, iar ele au fost prezentate într-o analiză întocmită de jurnaliștii de la The Guardian.

(CITEȘTE ȘI: AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR AL SPECIALIȘTILOR. OAMENII POT FI INFECTAȚI DE MAI MULTE ORI CU NOUL CORONAVIRUS)

Consultații medicale online

Medicii au fost surprinși atunci când au constatat că pacienții s-au adaptat, relativ ușor, la noile condiții impuse de pandemia de coronavirus. Se pot face, acum, consultații online, iar un astfel de demers va rămâne valabil și după ce criza medicală se va sfârși.

Lucrul de acasă

Măsurile restrictive au impus distanțarea socială, iar multe companii din întreaga lume au ales varianta lucrului de acasă. Iar concluzia a fost că… ”se poate” și că există foarte multe domenii în care o astfel de variantă poate fi implementată și după încheierea crizei COVID-19.

„Suntem cu toții online acum și, la fel de important, suntem cu toții dispuși să folosim această facilitate pentru orice parte din viața noastră”, afirmă analistul Ben Evans.

(VEZI ȘI AICI: EFECTUL NEAȘTEPTAT AL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. DE CE RĂMÂN BEREA ȘI SUCURILE FĂRĂ ACID)

Supravegherea populației

Un subiect care a dat și dă naștere foarte multor controverse este cel legat de mionitoriarea populației prin intermediul unor aplicații care au apărut ca urmare a acestei crize medicale. Nu sunt puțini cei care afirmă că intimitatea persoanelor și datele personale sunt și vor fi afectate iremediabil, existând și ”structuri” care vor profita de pe urma pandemiei de coronavirus.

(NU RATA: SE PRELUNGEȘTE DIN NOU STAREA DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA?! PE CE DATĂ VA REVENI VIAȚA NOASTRĂ LA NORMAL)