Ce se întâmplă în Vaslui din cauza coronavirusului: ”Nu vreau să mi se îmbolnăvescă copiii! Cine îi supraveghează?”

Publicat: 11/03/2020 | 11:06

Chiar dacă țara noastră a contabilizat, până acum, doar 31 de persoane infectat cu noul coronavirus, oamenii sunt – și pe bună dreptate – îngrijorați. Județul Vaslui, spre exemplu, a fost ferit, cel puțin deocamdată, de infecții, însă locuitorii par a fi din ce în ce mai temători. 

Potrivit informațiilor funizate de vremeanoua.ro, vasluienii sunt la un pas de isterie, mai ales în contextul în care autoritățile i-au îndemnat oe cei care lucrează în strîinătate, în zonele de risc, să nu revină în România pentru a constitui un pericol pentru familiile lor și pentru alți locuitori. De aici și până la adevărate conflicte între vasluieni și ”stranieri” nu este decât un pas.

Un caz revoltãtor s-a petrecut zilele trecute în satul Movileni – comuna Coroiesti – unde copiii unei familii care s-a întors din Italia au fost trimisi în izolare… la o stânã, dupã ce doi dintre prietenii cu care se jucau au început sã tușeascã. Conform informațiilor sursei citate mai sus, Coroiesti este una dintre cele mai afectate comune din judet, aici fiind înregistrate cele mai multe familii izolate la domiciliu. Primăria anuță că situatia este sub control, dar – potrivit reprezentantilor Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui – numãrul vasluienilor izolati a crescut ieri la 222, cu trei mai multi decât în ziua precedentã.

Sursa Foto – vremeanoua.ro

” La blocul (…) din Vaslui, de curând, mi s-au întors vecinii din Italia. Pãrintii si cei doi copii. Am sunat la Prefecturã, nu mi-a rãspuns nimeni, am sunat la DSP, unde cu greu am reusit sã dau de cineva. Vecinul a fost vãzut azi dimineatã în lift, pleca undeva. Nu stiu cine trebuie sã se asigure cã stau în izolare, dar vã spun sigur cã nimeni nu se ocupã! Nu vreau sã mi se îmbolnãveascã copiii din cauza lor”. “Femeia din Cãlugãreni despre care ati scris azi merge si face cumpãrãturi din alt sat. În loc sã stea izolatã la domiciliu, se plimbã prin comunã. Mama ei, cu care locuieste, a fost duminicã la bisericã. Cine îi supravegheazã pe acesti oameni?”, au fost două dintre mesajele transmise de vasluienii îngrijorați.