Ce se întâmplă din 1 iunie în România! Președintele Klaus Iohannis a anunțat noile restricții

Publicat: 28/04/2020 | 19:09

În cadrul conferinței, Iohannis a mai spus că la data de 15 mai, odată cu încheierea stării de urgență, nu vom reveni la normalitate, pentru că vor fi menținute mai multe restricții.

”Faptul că din 15 mai relaxăm măsurile restrictive nu înseamnă că vom reveni la viața normală de dinainte de epidemie. Nu vom putea ieși la Mall sau restaurant și nici să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv real si serios.

Dacă se vor relua competițiile sportive mai mult ca sigur vor fi fără spectatori. Relaxarea măsurilor se va face graduală, din 15 mai ceva, din 1 iunie altceva și tot așa. La început nu au existat rezerve de măști, biocide și toate au trebuit procurate într-un timp record pe bani puțini și s-au folosit și bani europeni”, a declarat Klaus Iohannis.

Până astăzi, 28 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.616 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 663 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, au murit. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE COVID-19 LA UN ABATOR DIN GERMANIA! PESTE 200 DE LUCRĂTORI ROMÂNI AU FOST INFECTAȚI)