Ce se întâmplă cu voucherele din vacanța de Paște, din cauza pandemiei de coronavirus. Ce spun agențiile de turism

Publicat: 31/03/2020 | 13:37

În plină pandemie de coronavirus, oamenii încă își mai fac planuri pentru vacanța de vară, însă cea de Paște este compromisă. Mai mult, reprezentanții agențiilor de turism le-au dat o veste proastă tuturor celor care și-au achiziționat deja pachete turistice. 

Reprezentanții agențiilor de turism au informat că banii obținuți în urma achiziționării de pachete turistice au fost deja distribuiți către hoteluri și operatori de zbor.

GÂNDUL LIVE. Mihai Craiu, medic pediatru: Copiii, cei mai feriți de coronavirus / Nu îi lăsați însă în grija bunicilor, mai ales a celor cu comorbidități!

Cu toate acestea, există și o veste bună, după cum informează a1.ro: voucherele în alb, care pot oferi o vacanță frumoasă, în momentul în care pandemia de coronavirus din România va trece și restricțiile vor fi ridicate.

„Am fost anuntati saptamana trecuta ca hoteleul si-a inchis activitatea in acea perioada. Noi am incercat initial sa obtinem banii inapoi. Sa ne faca full refound, dar agentia ne-a explicat ca nu ne poate oferii acei bani, pt ca acei baniau ajuns de la ei la hotel si hotelul refuza sa ne faca refound/ul.

Oferindu-ne o varianta pe perioada verii, cu costuri suplimentare, dar pe care nu am acceptat-o pentru ca nu stim daca o sa putem calatorii atunci. Ca atare am ajuns de comun acord sa ne relocheze undeva de Pastele din 2021” (Paula Frățilă, client agenție de turism).

Cu toate acestea, există soluții și pentru cei care nu vor vacanțe nici după pandemia de coronavirus. Aceștia ar putea recupera 70% din valoarea tichetelor de vacanță, iar tichetele au valoare 1 an de zile, ceea ce presupune că pot fi folosite chiar și anul viitor, fără niciun fel de problemă.

„Cei care nu şi-au folosit voucherele de vacanţă de anul trecut pentru că nu au apucat sa plece in vacanta au fost sfatuiti de noi sa le trimita prin curier, catre agentiile de turism, pentru a nu expira” (Corina Martin, Președinte Federația de Promovare Turistică din România)