Ce se întâmplă cu românii care merg în concediu peste hotare! Ce a anunțat premierul

Publicat: 29/06/2020 | 19:06

Premierul Ludovic Orban a făcut astăzi un anunț despre românii care merg în concediu peste hotare în următoarea perioadă.

Orban a anunțat că se vor lua restricții de deplasare spre alte țări în care crește numărul de cazuri, doar dacă pe o perioadă de 15 zile rata de transmitere depășește indicele 5. 

„Doar dacă o perioadă de 15 zile constant se depășește indicele de 5 care a fost decis, se ia în calcul o restricție de deplasare. Comisia Europeană are în dezbatere instituirea unei reguli privitoare la tratamentul țărilor.  În măsura în care Comisia Europeană va institui o regulă noi ne vom adapta și vom prelua decizia care este luată la nivel european”, a declarat premierul.

Românii, interzis în mai multe state

În prezent. românii pot călători în 22 de state fără a fi nevoiți ca la întoarcere să stea 14 zile în izolare sau carantină. Lista se află aici

În urma consultărilor la nivel european, se va decide mecanismul de includere a celorlalte state din afara Uniunii Europene pentru măsura de exceptare de la izolare sau carantină.

Mai multe țări europene au inclus, însă, România pe lista restricțiilor, din cauza numărului mare de noi cazuri de Covid-19 înregistrate în ultima perioadă. Malta, Slovacia, Danemarca și Estonia limitează, momentan, accesul românilor pe teritoriul lor.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 269 de noi infecții cu coronavirus, din 4779 de teste. Până astăzi, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La nivel mondial, până la această oră 10.286.768 de oameni au fost confirmați cu coronavirus, iar numărul morților a depășit 505.000.

Foto: pixabay.com